E. Macronas dėl neramumų Prancūzijoje atidėjo valstybinį vizitą

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) po jau keturias dienas besitęsiančių neramumų šalyje atidėjo sekmadienį turėjusį prasidėti valstybinį vizitą į Vokietiją, šeštadienį pranešė Vokietijos prezidentūra.

„Prancūzijos prezidentas E. Macronas šiandien telefonu kalbėjosi su Vokietijos prezidentu (Franku-Walteriu) Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu) ir informavo jį apie padėtį savo šalyje“, – sakoma prezidentūros pranešime.

„Prezidentas E. Macronas paprašė atidėti jo planuotą valstybinį vizitą į Vokietiją.“

Eliziejaus rūmai atskirai pranešė, kad E. Macronas, atsižvelgęs į padėtį Prancūzijoje, išreiškė norą artimiausiomis dienomis likti šalyje.

Dėl naujos atidėto vizito datos kol kas nesusitarta, sakė vienas naujienų agentūros AFP šaltinis Prancūzijoje.

F. W. Steinmeieris „apgailestauja dėl [vizito] atšaukimo ir visiškai tai supranta, atsižvelgdamas į padėtį mūsų kaimyninėje šalyje“, sakoma jo biuro paskelbtame pareiškime.

Jis išreiškė viltį, kad „smurtas gatvėse kuo greičiau baigsis ir bus galima atkurti socialinę taiką“.

Valstybinis vizitas laikomas galimybe atgaivinti dviejų ES milžinių santykius, nes per trijų dienų vizitą E. Macronas turėtų pravažiuoti visą šalį nuo vakarų iki rytų.

Trijų dienų kelionė būtų pirmasis Prancūzijos prezidento valstybinis vizitas Vokietijoje nuo 2000 metų, kai į Berlyną buvo nuvykęs Jacques'as Chiracas (Žakas Širakas).

Tačiau Prancūzijos šaltinis pažymėjo, kad abi šalys turi „daug galimybių susitikti“ ir kad valstybinis vizitas visų pirma yra būdas pasidžiaugti Prancūzijos ir Vokietijos draugyste, o ne griežtai politinis susitikimas.

Todėl šio vizito laikas „nebuvo pats tinkamiausias“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

negi RUSIJA k a l t a kokį s m u r t ą vykdo PRANCŪZIJOS

negi  RUSIJA k a l t a   kokį s m u r t ą  vykdo PRANCŪZIJOS portretas
prezidentas prieš savo šalies piliečius-- ko laukia " demokratiška" ES vadovybė - žiūrėdama į MACRONO žiaurų susidorojimą su gyventojais.

daugiau sankciju rusijai

daugiau sankciju rusijai portretas
vakcinu...kaukiu.... nieko asmenisko tiesiog prancuzai zmones nepatenkinti aferistine pensijine reforma ... a lietuvoj viskas ok... yra riausiu gesinimo masinos, teismai, policajai... net brigada uzsienieciu turim ka visus nepatenkintus elektrikais , bankininkais aferistais nugesint... visus sukilusius pries nuzmogintojus ir apmokestintojus nuteisim ir suvakcinuosim...

> Makas

> Makas portretas
Makas, Tu Debilas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių