Pereiti į pagrindinį turinį

E. Macronas ir B. Johnsonas stiprins bendradarbiavimą kovoje su migrantų gabenimu

2020-09-07 20:34

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį pranešė, kad susitarė su Didžiosios Britanijos premjeru Borisu Johnsonu stiprinti dvišalį bendradarbiavimą kovoje su neteisėtu migrantų gabenimu.

Borisas Johnsonas ir Emmanuelis Macronas
Borisas Johnsonas ir Emmanuelis Macronas / EPA-ELTOS nuotr.

Didžiosios Britanijos valdžios institucijos praėjusią savaitę paskelbė, kad per vieną dieną šalies pakrantes pasiekė rekordinis migrantų skaičius – 416. Jie nedidelėmis grupelėmis plaukė Prancūziją ir Didžiąją Britaniją skiriančiu judriu Lamanšo sąsiauriu.

Nuo metų pradžios, oficialiais valstybės duomenimis, tokiu būdu šalį bandė pasiekti apie 5 tūkst. migrantų.

Prancūzijos policija reguliariai patruliuoja pakrantėje – ją teisių apsaugos grupių aktyvistai kaltina persekiojant uostamiesčiuose besibūriuojančius migrantus, siekiančius perplaukti sąsiaurį. Tokius kaltinimus policija neigia.

Prancūzijos valdžios institucijoms taip pat nuolatos tenka gelbėti migrantus, patiriančius sunkumų bandymų perplaukti sąsiaurį metu.

Daugybė migrantų ir pabėgėlių siekia iš Prancūzijos patekti į Didžiąją Britaniją, kadangi ten turi giminaičių, geba kalbėti angliškai ar tiki, nors ne visuomet teisingai, kad ten turi geresnę galimybę gauti prieglobstį.

E. Macronas tviteryje parašė, kad jis „labai gerai padiskutavo“ su B. Johnsonu, ir pridūrė, jog jų pokalbio metu taip pat buvo aptartos „Brexito“ derybos, Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno atvejis ir padėtis Libane.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų