E. Macronas: islamas išgyvena krizę dėl radikalėjimo

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį apibūdino islamą kaip „religiją, kuri šiandien visame pasaulyje išgyvena krizę“.

Tai prezidentas pareiškė nekantriai lauktoje svarbioje kalboje apie kovą su islamo radikalizmu Prancūzijoje.

E. Macronas sakė, kad islamas išgyvena krizę dėl „kraštutinio jo pozicijų radikalėjimo“.

Jis paskelbė, kad gruodį vyriausybė pristatys įstatymo projektą, kuris sugriežtins 1905 m. priimtą įstatymą, kuriuo oficialiai atskiriama Bažnyčia ir Prancūzijos valstybė.

Šiomis priemonėmis siekiama spręsti kylančios islamo radikalizacijos Prancūzijoje problemą ir pagerinti „mūsų sugebėjimą sugyventi kartu“.

„Sekuliarizmas yra vieningos Prancūzijos pagrindas“, – sakė jis, tačiau pridūrė, kad įstatymais nesiekama stigmatizuoti visų musulmonų.

E. Macrono teigimu, Prancūzijos įstatymai leidžia gyventojams laisvai rinktis tikėjimą, tačiau perteklinis religijos demonstravimas negali būti leidžiamas mokyklose ar viešajame sektoriuje.

Jis taip pat paskelbė, kad Prancūzija sieks „išlaisvinti“ islamą šalyje nuo užsienio įtakos ir peržiūrės mečečių finansavimą. Taip pat bus atidžiau vertinamos mokyklos ir asociacijos, kurios teikia paslaugas religinėms bendruomenėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių