E. Macronas pritaria kaukių dėvėjimui uždarose patalpose Prancūzijoje

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) antradienį sakė, kad pritaria reikalavimui viešose uždarose patalpose būti su kaukėmis, ir perspėjo, jog esama ženklų, kad užsikrėtimo koronavirusu atvejų šalyje vėl daugėja.

„Norėčiau padaryti kaukes privalomas visose uždarose viešose patalpose“, – sakė jis duodamas interviu televizijai. Pasak prezidento, toks reikalavimas gali įsigalioti rugpjūčio 1-ąją.

Reaguodamas į susirūpinimą, kad užsikrėtimo atvejų Prancūzijoje vėl daugėja, jis pridūrė: „Turime požymių, kad (protrūkis) truputį greitėja.“

E. Macronas atkreipė dėmesį, kad viruso užkrečiamumo rodiklis R0 Prancūzijoje padidėjo ir viršija 1. Tai reiškia, kad vienas koronavirusu užsikrėtęs žmogus užkrečia vidutiniškai daugiau nei 1 kitą žmogų ir ligos protrūkis plinta.

Dėvėti kaukes jau reikalaujama viešajame transporte visoje Prancūzijoje, „bet padėtis viešose erdvėse ne visai vienoda“, pripažino prezidentas.

Garsūs gydytojai šią savaitę ragino vyriausybę įvesti reikalavimą dėvėti kaukes, kad būtų išvengta antros COVID-19 bangos, galinčios vėl apimti ligonines.

Paryžiaus šiaurinio Sent Ueno priemiesčio meras pirmadienį įvedė reikalavimą dėvėti kaukes kelis užsikrėtimo koronavirusu atvejus nustačius vienoje mokykloje.

Paklaustas, ar Prancūzija turi pakankamai kaukių galimai naujai COVID-19 atvejų bangai, E. Macronas atsakė: „Mes būsime pasirengę.“

„Užsitikrinome ir atsargas, ir tiekimo šaltinius, esame organizuoti... ir galėsime spręsti (protrūkio) augimą, jei jis bus“, – sakė jis per retą interviu televizijai nacionalinės šventės – Bastilijos paėmimo dienos – proga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių