E. Macronas sveikina Rusijos sprendimą ratifikuoti Paryžiaus klimato sutartį

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį sveikino Rusijos sprendimą ratifikuoti Paryžiaus klimato sutartį.

„Mus nudžiugino Rusijos priimtas sprendimas ratifikuoti Paryžiaus klimato sutartį“, - pareiškė jis Prancūzijos pietuose esančiame Bregansono forte per susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. – Pasaulis tapo rekordinių temperatūros pokyčių Arkties zonoje liudininku. Ši situacija yra beprecedentė, mes turime koordinuoti savo pastangas su partneriais, kad ją sureguliuotume“.
 
E. Macronas taip pat pabrėžė, kad Prancūzija solidarizuojasi su Rusija dėl miško gaisrų Sibire šią vasarą.
 
Kaip pranešė Rusijos gamtos išteklių ir ekologijos ministerija, vyriausybei pateiktas pasiūlymas ratifikuoti Paryžiaus klimato sutartį, kurį buvo pasirašyta Prancūzijos sostinėje 2015 metų gruodžio 12 d. Šį dokumentą ratifikavusios šalys susitarė neleisti, kad vidutinė temperatūra planetoje iki 2100 metų pakiltų daugiau kaip 2 laipsniais Celsijaus palyginti su ikiindustriniu laikotarpiu.
 
2017 metais skaudžiu smūgiu tapo JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimas pasitraukti iš sutarties, kadangi ji, Baltųjų rūmų šeimininko manymu, stabdo Amerikos ekonomikos augimą.
 
 
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių