E. Macronas žada artimiausiomis dienomis pasikalbėti su V. Putinu

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ketvirtadienį pareiškė ketinantis netrukus pasikalbėti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir išreiškė viltį, kad derybos dėl karo Ukrainoje užbaigimo „tebėra įmanomos“.

Oficialaus vizito į Vašingtoną atvykęs E. Macronas sakė, jog kalbėtis su savo Rusijos kolega planuoja „artimiausiomis dienomis“.

„Pirmiausia šis valstybinis vizitas ir nuodugnios diskusijos su prezidentu [Joe] Bidenu (Džo Baidenu) ir mūsų komandomis“, – pareiškė prancūzų prezidentas televizijos kanalo ABC laidai „Good Morning America“, kuri buvo transliuota netrukus prieš tai, kai prezidentas J. Bidenas pasitiko E. Macroną Baltuosiuose rūmuose.

E. Macronas yra daug kartų kalbėjęsis su V. Putinu, kuris, vasarį pradėjęs tūkstančius gyvybių jau pareikalavusią invaziją į kaimyninę Ukrainą, tapo pariju Vakarų akyse.

„Mano įsitikinimas ir mano pragmatiškas požiūris yra toks: turiu bendrauti su esamais lyderiais ir su tuo, kas vadovauja šaliai“, – sakė Prancūzijos prezidentas.

E. Macronas optimistiškai kalbėjo apie Ukrainos pažangą priešinantis Maskvos pajėgomis, bet įspėjo, kad dar laukia ilgas ir sunkus karas.

„Ukraina aiškiai vykdo labai veiksmingą kontrpuolimą, [bet] sakyti, kad jie laimi karą, turbūt yra per anksti.“

Prancūzijos prezidentas pabrėžė, kad dėl „ilgalaikės“ taikos, kuri užbaigtų konfliktą, vis dar galima susitarti.

„Manau, tebėra įmanoma“ grįžti prie derybų, sakė jis televizijai ABC.

Paklaustas, ar V. Putinas galėtų būti pasitikėjimo vertas ir patikimas taikos derybų dalyvis, E. Macronas atsakė to nežinąs.

„Jei žinočiau atsakymą, sėdėčiau su juo prie derybų stalo“, – sakė jis.

Tačiau Prancūzijos lyderis taip pat pabrėžė manąs, jog „taika, kurią ukrainiečiams primestų kiti, negali būti gera taika“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras PutinasEmmanuelis Macronas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių