ECB vadovė: kriptovaliutos nieko vertos ir turėtų būti reguliuojamos

Europos Centrinio Banko pirmininkė Christine Lagarde sako, kad kriptovaliutos „niekuo neparemtos“ ir turėtų būti reguliuojamos tam, kad žmonės jomis nespekuliuotų rizikuodami savo gyvenimo santaupomis, praneša „Bloomberg“.

C. Lagarde Nyderlandų televizijai sakė, kad jai susirūpinimą kelia žmonės, „kurie nesuvokia rizikos, kurie viską praras ir bus baisiai nusivylę“. Todėl ji mano, kad reikalingas kriptovaliutų reguliavimas.

ECB vadovė šia tema prakalbo tuo metu kai kriptovaliutų rinkos susiduria su neramiais laikais – „Bitcoin“ ir „Ether“ vertė smuko 50% palyginus su 2021 m. piku. Tuo pačiu metu ši turto kategorija susiduria su griežtesniu reguliuotojų tikrinimu nes jie baiminasi, kad kriptovaliutos gali kelti grėsmę platesnei finansų sistemai.

C. Lagarde skeptiškai nusiteikusi dėl kriptovaliutų vertės, bet ne dėl planuojamo ECB skaitmeninio euro projekto, kuris gali būti įgyvendintas per ateinančius keturis metus.

„Mano kukliu vertinimu jos [kriptovaliutos] nieko vertos, jos niekuo neparemtos, nėra jokio užtikrinamojo turto, kuris veiktų kaip saugiklis“, – sakė ji.

„Išaušus dienai, kai mes turėsime centrinio banko skaitmeninę valiutą, bet kokį skaitmeninį eurą, aš garantuosiu, kad už jo bus centrinis bankas ir tai itin skirsis nuo daugelio šitų dalykų [kriptovaliutų]“, – sakė C. Lagarde.

ECB vadovė pridėjo, kad ji neturi jokių kriptovaliutų nes nori rodyti pavyzdį, tačiau informaciją apie jas atidžiai seka nes vienas jos sūnų investavo nepaisydamas jos patarimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal  portretas
kazkas taip gelbeja savo ekonomika? Su 30 trilijonu valstybines skolos?

Flurona

Flurona portretas
Teisingai ta vadovė kalba, nes žmonės praranda visus pinigus ir jau žudosi net. Ir viskas dėl to, kad manipuliatoriai daro ką nori.

pasitiket koinais ar ne ?

pasitiket koinais ar ne ? portretas
cia kekvieno reikalas....a ko jos vertos - tai surinkti mokesciai uz ju gamyba...surinkti mokesciai uz yranga, surinkti mokesciai uz elektra surinkti mokesciai uz patalpas uz infrastruktura....mokesciai mokesciai mokescia.... a valdziai vis maza... - ji dar nori kontroliuot kam,kada, kiek, kokiu tikslu kodel neatsiklause valdios ir jos strukturu jus pervedet savo nuosavo gyvenimo resursa kazkam kas netsiklause valdzios stukturu resursa primdamas.... pasitikit doleriu ? euru ?rubliu ? - a tai ju verte kyla, a tai kodel ju perkamoji galia krenta ?..... aa bitkojno auga.... sakot bitkojnai spekuliantai ? maklerriai suukciai.... taip jie sukciai bet jie mazesni sukciai ir ne tokie godus kaip dolerio gamintojai....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių