ECB vadovė: verslui reikia daugiau lyderių moterų

Europos Centrinio Banko (ECB) vadovė Christine Lagarde pareiškė, kad vadovaujamą darbą versle dirba pernelyg mažai moterų, o koronaviruso pandemija tik padidino šią problemą.

„Vis per mažai moterų visame pasaulyje dirba vadovaujamą darbą, ypač ekonomikos ir finansų srityse, įskaitant centrinius bankus“, – interviu Prancūzijos ekonomikos savaitraščiui „Challenges“ sakė Ch. Lagarde.

Pirmoji ECB vadovė moteris taip pat sukritikavo tai, kad visiems 19 euro zonos šalių centriniams bankams vadovauja vyrai, o ji ir vokietė kolegė Isabel Schnabel yra vienintelės moterys ECB 25-ių narių valdančiojoje taryboje.

„Taip neturėtų būti!“ – sakė ji.

Ragindama imtis pokyčių versle, Ch. Lagarde sakė, kad vyrai turėtų būti skatinami eiti tėvystės atostogų, o jos esą turėtų vyrams būti skiriamos „ilgesniam laikotarpiui, nei dabar skiriamos kelios dienos ar savaitės“.

Pažymėdama, kad vyrų ir moterų atlyginimų skirtumas turtingose Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) šalyse siekia 13 proc., Ch. Lagarde teigė, kad „lyčių nelygybė vis dar egzistuoja patekimo į darbo rinką prasme“, o koronaviruso pandemija šią problemą padidino.

„Karantino metu moterys buvo aktyvios visuose frontuose, jos turėjo dirbti ir rūpintis savo vaikais bei susidurti su smurto šeimoje grėsme. Kaip ir kiekvienos ekonominės krizės metu, joms kilo didesnė rizika netekti darbo ar dirbti už mažesnį atlygį“, – tvirtino ECB vadovė.

Sakyčiau, asmeniškai pati supratau, kad moterys darbą padaro geriau

Nors Ch. Lagarde pripažino, kad vyrai palankiau nei anksčiau priima moterį vadovę, tikrasis mentaliteto pokytis esą įvyks tada, kai „niekas, nei vyrai, nei moterys, neabejos moters galios pozicijoje legitimumu“.

Nuo praeitų metų, kai pradėjo eiti ECB vadovės pareigas, 64-erių Ch. Lagarde ne kartą kalbėjo apie lyčių lygybės klausimus.

Liepą Ch. Lagarde pareiškė, kad valstybių vadovės moterys, įskaitant Vokietijos kanclerę Angelą Merkel ir Naujosios Zelandijos premjerę Jacindą Ardern, geriau susitvarko su koronaviruso krize nei jų kolegos vyrai.

„Sakyčiau, asmeniškai pati supratau, kad moterys darbą padaro geriau“, – sakė buvusi Prancūzijos finansų ministrė ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė, girdama moterys už nuoširdų bendravimą ir rūpestingumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lygios galimybės,

Lygios galimybės, portretas
bet neturi būti įstatyminės prievartos, kad būtinai būtų moteris. Gal moterims tokios pareigos nepriimtinos?

o kur tu ju rasi sena vyza europoje

o kur tu ju  rasi  sena  vyza  europoje portretas
tu MOTERU..... visos lezbes , sukos , prostitutes ,feministes ..ir t,t ..surast MOTERY EUROPOJE PROBLEMA- Nr 1

Anonimas

Anonimas portretas
Sena kvaiša porcelianiniais arklio dantimis , eitų į pensiją čia nepezėjus savo nesąmonių. Smegenys , matyt, suskystėjo tai kumelei...kažkuo panaši į mūsų Šimonytę.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių