Pereiti į pagrindinį turinį

Egipto vadovas suteikė malonę dviem „Al Jazeera“ žurnalistams

2015-09-23 14:40
BNS inf.
AFP nuotr.

Egipto prezidentas Abdel Fattahas al Sisi (Abdel Fatahas Sisis) trečiadienį suteikė malonę 100 kalinių, tarp jų dviems „Al Jazeera“ televizijos žurnalistams kanadiečiui Mohamedui Fahmy (Mohamedui Fahmiui) bei jo kolegai egiptiečiui Baherui Mohamedui, pranešė prezidentūra ir oficialios žiniasklaidos priemonės.

Prezidentūros atstovas Alaa Youssefas (Ala Jusefas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad tarp asmenų, kuriems buvo suteikta malonė, yra minėti du žurnalistai ir dar dvi moterys aktyvistės Sana Seif ir Yara Sallam (Jara Salam).

M.Fahmy ir B.Mohamedui rugpjūčio mėnesį po pakartotino bylos nagrinėjimo teismas skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę už suklastotus reportažus, palaikiusius 2013 metais nuversto islamiškų pažiūrų prezidento Mohamedo Morsi (Mohamedo Mursio) judėjimą „Musulmonų brolija“.

Toje pačioje byloje teistas latvių kilmės australų reporteris Peteris Greste (Piteris Grestė) jau anksčiau prezidento dekretu buvo deportuotas į Australiją.

Dėl žurnalistų suėmimo ir teismo A.F.Sisi sulaukė daug priekaištų iš užsienio. Pats prezidentas sakė iš karto norėjęs, kad žurnalistai būtų deportuoti, o ne teisiami Egipto teismuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų