EK patvirtino valstybės paramos Italijos ir Portugalijos verslui schemas

Europos Komisija patvirtino valstybės paramos Italijos ir Portugalijos verslui schemas, rašoma sekmadienį išplatintame pranešime.

Šios schemos parengtos remiantis kovo 19 dieną patvirtinta Laikina Europos Sąjungos valstybės paramos struktūra. Jos leis esant reikalui sušvelninti griežtus laisvos konkurencijos principus, draudžiančius valstybės paramą privačiam verslui. 

Italija informavo Europos Komisiją apie 50 mln. eurų valstybės paramos programą medicinos priemonių ir asmeninių apsaugos priemonių gamybai bei pristatymui. Tai respiratoriai, kaukės, apsauginiai akiniai, chalatai ir apsauginiai kostiumai. Šia schema siekiama, kad rinkoje atsirastų daugiau tokių priemonių, nes jų ėmė stigti dėl koronaviruso protrūkio smarkiai išaugus paklausai.     

Pagal šią schemą, finansinė parama bus teikiama bet kokio dydžio įmonėms, sukūrusioms naujų pajėgumų medicinos priemonėms ir asmeninėms apsaugos priemonėms gaminti, taip pat plečiančioms jų gamybą turimomis linijomis ar transformuojančioms kitas gamybos linijas šių priemonių gamybai.  

Keturių Portugalijos garantijų mažoms ir vidutinėms įmonėms, nukentėjusioms nuo koronaviruso protrūkio, programų bendras biudžetas siekia 3 mlrd. eurų. Šios programos patvirtintos pagal tą pačią Laikiną valstybės paramos struktūrą.      

Ši parama bus skirta Portugalijos turizmo pramonės ir su ja susijusių sričių įmonėms, taip pat restoranų verslo, gavybos ir apdirbamosios  pramonės įmonėms. 

Portugalijos valstybės paramos programomis siekiama sumažinti rizikas, susijusias su paskolų išdavimu įmonėms, smarkiai nukentėjusioms nuo koronaviruso protrūkio ekonominio poveikio. Paramos tikslas – užtikrinti, kad šios įmonės turėtų pakankamą likvidumo lygį darbo vietoms išsaugoti ir veiklai tęsti sudėtingoje situacijoje, susidariusioje dėl epidemijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių