EK ragina valstybės nares pratęsti ES išorinių sienų uždarymą iki gegužės 15 d.

Europos Komisija (EK) paragino ES valstybes nares mažiausiai iki gegužės 15 d. pratęsti nebūtinų kelionių iš trečiųjų šalių į ES draudimą, taip siekiant sulėtinti koronaviruso epidemiją.

„Visos valstybės narės sėkmingai įgyvendino socialinio atstumo priemones, kad apribotų žmonių bendravimą ir sulėtintų viruso plitimą“, – sakė už europietiško gyvenimo būdo skatinimą atsakingas eurokomisaras Margaritis Schinas.
 
„Nebūtinų kelionių iš trečiųjų šalių į ES draudimas papildo šias priemones ties išorinėmis ES sienomis“, – teigė jis.
 
Draudimas atvykti į vadinamąją ES+ erdvę, kuriai taip pat priklauso ne ES narės Islandija, Lichtenšteinas, Norvegija ir Šveicarija, yra viena iš drastiškiausių ES priemonių prieš koronaviruso plitimą.
 
Atsakomybė už vizų ir migracijos taisykles krinta ant valstybių narių pečių, tačiau Briuselis koordinuoja priemones, kurių imamasi, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, tuo pačiu išvengiant nebūtinos žalos ekonomikai.
 
Kai kurios ES valstybės narės pradeda švelninti karantino metu įvestus apribojimus, tuo tarpu kitos juos griežtina, siekdamos suvaldyti epidemiją, pasaulyje pražudžiusią daugiau nei 80 tūkst. žmonių.
 
„Nors matome teigiamų ženklų, kelionių apribojimų pratęsimas yra būtinas, kad ir toliau mažintume ligos plitimo riziką. Neturėtume atidaryti durų, kol dar neužtikrinome saugumo namuose“, – pranešime teigė M. Schinas.
 
EK teigimu, nuo kovo, kai visos ES šalys, išskyrus Airiją, įvedė kelionių draudimus, skrydžių keleivių skaičius sumažėjo beveik iki nulio.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių