EK vadovė turi izoliuotis po kontakto su COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) praleis Europos Parlamento sesiją Strasbūre ir Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) kalbą po įtariamo kontakto su COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu, pirmadienį pranešė ES vadovė.

Prancūzijai pusmečiui perėmus pirmininkavimą Europos Sąjungai per pirmąją šių metų sesiją Europos Parlamento  būstinėje Strasbūre U. von der Leyen turėjo dalyvauti keliuose susitikimuose.

„Mano vairuotojo testas dėl COVID-19 yra teigiamas. Apgailestauju, kad dėl to turiu atšaukti savo dalyvavimą... Grįžtu į Briuselį“, – parašė ji socialiniame tinkle „Twitter“.

U. Von der Leyen tokį sprendimą priėmė laikydamasi dabar Belgijoje galiojančių suvaržymų dėl COVID-19. Tai reiškia, kad ji negalės tiesiogiai dalyvauti antradienį Strasbūre numatytame komisarų posėdyje.

Tačiau svarbiausi šios savaitės politiniai įvykiai bus praėjusią savaitę ligoninėje mirusio EP pirmininko Davido Sassoli (Davido Sasolio) atminimui skirta ceremonija ir jo įpėdinio rinkimai.

Tai taip pat bus parodomasis Prancūzijos pirmininkavimo pradžios ir E. Macrono neoficialios rinkimų kampanijos renginys. Jame trečiadienį Prancūzijos lyderis turėtų kreiptis į EP narius ir pristatyti savo ES ateities viziją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

simonas b1b1agalv15

simonas b1b1agalv15 portretas
galėtų ji izoliuotis ir visam laikui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių