EK vadovė: zonoms be LGBT mūsų Sąjungoje nėra vietos

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen), turėdama galvoje Lenkijos vyriausybės politiką, trečiadienį įspėjo, kad vadinamosioms zonoms be LGBT „mūsų Sąjungoje nėra vietos“.

„Nesiilsėsiu, kai reikalas susijęs su lygybės sąjungos kūrimu“, – žadėjo U. von der Leyen savo metiniame pranešime apie Europos Sąjungos padėtį.

Ji paragino kurti „sąjungą, kurioje gali būti tuo, kas esi, ir mylėti, ką nori, nebijodamas kaltinimų ar diskriminacijos“.

„Nes buvimas savimi nėra tavo ideologija. Tai tavo tapatybė. Ir niekas niekada negali jos atimti. Todėl noriu pasakyti labai aiškiai: zonos be LGBTQI yra zonos be žmogiškumo. Ir joms nėra vietos mūsų Sąjungoje“, – pabrėžė U. von der Leyen.

Keli Lenkijos regionai yra pasiskelbę „zonomis be LGBT ideologijos“ ar priėmę „šeimos teisių“ deklaracijas, kurias Briuselis laiko diskriminuojančiomis. Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) kovą už lygybę yra palyginęs su komunizmu kalbant apie nacionalinėms vertybėms neva keliamą grėsmę.

Briuselis tokią lenkų poziciją smerkė ir anksčiau, bet U. von der Leyen kalboje buvo nueita toliau: ji pažadėjo spausti ES nares pripažinti tos pačios lyties asmenų porų įsivaikinimą bet kur bloke.

„Jei esi tėvas vienoje šalyje, esi tėvas kiekvienoje šalyje“, – sakė ji.

U. von der Leyen taip pat pakartojo pažadą, kad Europos Komisija kovos su rasizmu. Europarlamentarai šiuos žodžius sutiko plojimais.

„Neapykanta yra neapykanta ir niekas neturėtų jos patirti“, – sakė U. von der Leyen ir pažadėjo pasinaudoti ES biudžetu spręsdama diskriminacijos problemą užimtumo, apgyvendinimo ir sveikatos apsaugos srityse.

„Gerinsime švietimą ir žinias apie istorines, kultūrines rasizmo priežastis, – sakė ji. – Spręsime neįsisąmoninto šališkumo žmonėse, institucijose ir net algoritmuose [problemą].“

„Paskirsime pirmąjį per istoriją Komisijos kovos su rasizmu koordinatorių, kad jis išlaikytų tai mūsų darbotvarkės viršuje ir dirbtų tiesiogiai su žmonėmis, pilietine visuomene ir institucijomis“, – pridūrė U. von der Leyen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ką ta sudžiūvus lezbė ten tauškia. Nereikia mums tos išsigimusios Geiropos.

Liudvika

Liudvika  portretas
Man beveik 80 m.niekuomet nepritarsiu,kad tie iškrypėliai dar mums vadovaus ir nurodynės kaip mes turime elgtis.Štai iki ko mus davedė ta ES.Lenkams tai nuoširdžiai lenkiuosi,nes jie aiškiai pasako,kad sveiką ir darnią šeimą sudaro moteris ir vyras.Linkiu mūsų valdžios atstovams kovoti ,kad mūsų šalyje nesiveistu tie iškrypėliai.

Nigga

Nigga  portretas
Pagarba broliams lenkams ir panieka iškrypėliu sajuzui
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių