Ekspertas: V. Putinas Baltarusijos kariuomenei ruošia ypatingą vaidmenį, paminėjo ir Lietuvą

  • Teksto dydis:

Baltarusija kartu su Rusija vykdo Ukrainos kariuomenės pozicijų žvalgybą Voluinės ir Polisijos kryptimis, rašo UNIAN.

Liepos 25 d.  Voluinės srityje buvo numuštos dvi bepilotės skraidyklės. Vienos jų nuolaužos užkrito ant namų, žuvo vienas žmogus.

„Tai – ne naujiena, jie buvo tam pasiruošę. Gaila, kad tai sukėlė tokių pasekmių“, – žmogaus mirtį nuo krentančių bepilotės skraidyklės nuolaužų komentavo karo ekspertas Aleksandras Musienko.

Pasak jo, eskalacija ir grėsmės tęsiasi. Jos apima ne tik Ukrainą, bet ir Lenkiją bei Lietuvą. „Man vis labiau atrodo, kad Vladimiras Putinas ruošia planą: Baltarusijos pajėgos turėtų tapti eskalacijos elementu ES ir NATO šalims – Lenkijai ir Lietuvai“, – svarstė karo ekspertas.

Antradienį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad rusų kariai iš Baltarusijos teritorijos atliko žvalgybą iš oro Lucko ir Kovelio kryptimis.

Anksčiau Ukrainos pirmasis vidaus reikalų ministro pavaduotojas Jevgenijus Jeninas sakė, kad Kyjivas ruošiasi blogiausiam scenarijui dėl Baltarusijos dalyvavimo kare su Ukraina. Pasak jo, nepaisant to, kad Aliaksandras Lukašenka iki šiol vengė didesnio įsitraukimo į karo veiksmus, Baltarusijos vaidmuo gali suaktyvėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių