EP parėme planuojamus didžiųjų technologijų bendrovių veiklos apribojimus

Europos Parlamentas (EP) išreiškė paramą Europos Komisijos (EK) planuojamiems naujiems griežtiems apribojimams, kurie būtų taikomi didžiosioms technologijų bendrovėms, tokioms kaip „Google“, „Amazon“ ir „Facebook“.

Briuselyje susitikę europarlamentarai svarstė Skaitmeninių paslaugų įstatymą, kuriuo siekiama apriboti šių įmonių veiklą.

EP nariai taip pat palaikė iniciatyvą parengti taisykles, kurios būtų griežtesnės už dabartinius konkurencijos įstatymus.

„Amžini bylinėjimosi procesai teisme su „Google“ dėl konkurencijos ir kitais platformų operatoriais rodo, kad su jais sunku susitvarkyti naudojantis įprastais konkurencijos įstatymų instrumentais“, – sakė Vokietijos europarlamentas Markusas Ferberis.

Šiuo metu griežtesnius įstatymus rengia EK, o nutekinti duomenys rodo, kad bus siekiama itin smarkiai apriboti interneto milžinų veiklą.

Vienas svarbiausių EK siūlymų bus atnaujinti elektroninės prekybos direktyvą, kuri šiuo metu reglamentuoja verslo sąlygas internete, tačiau ši direktyva buvo priimta 2000 m., kai „Google“ buvo nauja bendrovė, o „Facebook“ nė neegzistavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių