Pereiti į pagrindinį turinį

ES ambasadoriai antradienį rengia susitikimą dėl Irako krizės

2014-08-11 20:08
BNS inf.
Laurent'as Fabiusas
Laurent'as Fabiusas / Reuters nuotr.

Europos Sąjungos (ES) pasiuntiniai antradienį rengia susitikimą dėl aštrėjančios krizės Irake, pranešė ES diplomatinis šaltinis.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent‘as Fabiusas (Loranas Fabiusas) laišku kreipėsi į ES užsienio reikalų vadovę Catherine Ashton (Ketrin Ašton), ragindamas 28-ių šalių Bendriją mobilizuoti pagalbą Irako kurdams, kovojantiems su „Islamo valstybės“ džihadistais.

Šaltinis ES pirmadienį sakė, kad šalių ambasadoriai susitiks Briuselyje, jog „taip pat suderintų galimą atsaką“ į žiaurų ekstremistų puolimą, dėl kurio masiškai traukiasi krikščionys ir jezidai.

Tačiau, pasak šaltinio, susitikime, kurį oficialiai rengia šiuo metu ES pirmininkaujanti Italija, jokio sprendimo priimta nebus.

L.Fabiusas, kuris tik ką sugrįžo iš Irako, kur susitiko su kurdų prezidentu Massudu Barzani (Masudu Barzaniu), sakė, jog M.Barzani pabrėžė „ginklų ir amunicijos, kurie leistų jiems atremti ir nugalėti „Islamo valstybės“ teroristų grupę, skubų poreikį“.

Italijos užsienio reikalų ministrė Federica Mogherini (Federika Mogerini) taip pat ragino surengti neeilinį susirinkimą ir įvertinti „su mūsų pagrindiniais partneriais efektyvesnes priemones“ džihadistų puolimui sustabdyti.

„Mes nekalbame apie karinę intervenciją, bet paramos, net ir karinio pobūdžio, teikimą kurdų vyriausybei“, – sakė ji Italijos radijui.

Prancūzija ir Britanija pažadėjo paramą JAV vadovaujamai pagalbos Irako civiliams gyventojams, kurių dauguma priklauso jezidų mažumai ir bėga nuo džihadistų, operacijai

JAV taip pat iš oro atakuoja „Islamo valstybės“ pozicijas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų