ES ir Kinija po septynerių metų derybų pasiekė susitarimą dėl investicijų

Europos Sąjunga (ES) ir Kinija po septynerių metų trukmės derybų pasiekė susitarimą dėl investicijų, trečiadienį pranešė Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen.

„ES turi didžiausią pasaulyje bendrąją rinką. Esame atviri verslui, tačiau esame prisirišę prie apibusiškumo, vienodų konkurencijos taisyklių ir vertybių“, – tviteryje rašė U. von der Leyen.

„Šiandien ES ir Kinija iš esmės užbaigė derybas dėl investicijų susitarimo“, – pridūrė ji.

Pranešimo apie derybų pabaigą sulaukta po to, kai Kinijos prezidentas Xi Jinpingas trečiadienį pasikalbėjo su keliais Europos lyderiais.

Susitarimas liberalizuotų kai kurias investicijų sritis abiejose pusėse. Jame taip pat pateikiamos nuostatos dėl vienodų konkurencijos taisyklių, kad valstybės pagalba nepakenktų konkurencijai, ir taip pat pateikiamos nuostatos dėl tvaraus vystymosi.

Susitarimas dar turės būti užbaigtas ir ratifikuotas – šis procesas, pasak vieno ES pareigūno, gali užtrukti kelis mėnesius.

Susitarime Kinija taip pat įsipareigoja imtis veiksmų ratifikuoti Tarptautinės darbo organizacijos (ILO) konvenciją dėl priverstinio ar privalomojo darbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių