ES įtraukė Rusiją į „mokesčių rojų“ juodąjį sąrašą

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) antradienį įtraukė Rusiją į „mokesčių rojų“ juodąjį sąrašą, šiuo sprendimu papildydama ekonomines ir diplomatines priemones, kurių ėmėsi prieš Maskvą po jos invazijos į Ukrainą.

Paskelbtame pranešime teigiama, kad Rusija 2022 metais patvirtintais mokesčių teisės aktais neįvykdė savo įsipareigojimo spręsti žalingus specialaus režimo, taikomo tarptautinėms kontroliuojančiosioms bendrovėms, aspektus.

„Be to, dialogas su Rusija su mokesčiais susijusiais klausimais sustojo prasidėjus Rusijos agresijai prieš Ukrainą“, – pažymėjo Europos Vadovų Taryba.

Dar trys jurisdikcijos – Didžiosios Britanijos Mergelių Salos, Kosta Rika ir Maršalo Salos – taip pat buvo įtrauktos į „mokesčių tikslais nebendradarbiaujančių jurisdikciją turinčių subjektų ES sąrašą“, kurį dabar sudaro 16 jurisdikcijų.

Tuo tarpu Šiaurės Makedonija, Barbadosas, Jamaika ir Urugvajus sėkmingai įvykdė savo įsipareigojimus ir galėjo būti pašalintos iš sąrašo.

„Raginame visas išvardytas šalis patobulinti savo teisinę bazę ir siekti, kad būtų laikomasi tarptautinių mokesčių standartų“, – paragino Švedijos finansų ministrė Elisabeth Svantesson (Elizabet Svantenson).

Šalys, įtrauktos į „mokesčių rojų“ sąrašą, neturi teisės kreiptis pagalbos į tam tikrus ES fondus, o ES valstybės narės prašomos taikyti specialias priežiūros procedūras šiose šalyse mokesčių mokėtojais registruotiems asmenims ir įmonėms.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeESmokesčių rojusjuodasis sąrašasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių