Pereiti į pagrindinį turinį

ES kol kas nenurodo finansinės pagalbos Ukrainai masto ir datų

2014-02-26 14:10
ES svarsto kaip padėti Ukrainai
ES svarsto kaip padėti Ukrainai / "Reuters" nuotr.

Europos Komisija „skubos režimu, visu greičiu“ svarsto įvairias finansinės pagalbos Ukrainai suteikimo galimybes pačioje Komisijoje ir su svarbiausiais proceso veikėjais, trečiadienį pareiškė Europos Komisijos atstovas Olivier Bailly.

Konkrečių datų ir finansinės pagalbos dydžio pareigūnas nenurodė.

„Mes aiškiai pasakėme, kad norime padėti ir palaikyti Ukrainą pereinamuoju laikotarpiu, kai ji susiduria su ekonominiais sunkumais. Mes turime terminus – trumpalaikį, vidutinį ir ilgalaikį etapus. Šiuo metu negalime nurodyti jų datų, negalime konkrečiai pasakyti, kada bus šie periodai, bet ties tuo dirbame“, – O.Bailly sakė spaudos konferencijoje Europos Komisijoje Briuselyje, atsakydamas į klausimą apie finansinės pagalbos Ukrainai terminus.

Pasak O.Bailly, EK taip pat bendradarbiauja su svarbiausiais partneriais, kurių turi ir Briuselis, ir Kijevas.

„Mes taip pat sakėme, kad svarbiausi veikėjai, tokie kaip Rusija, turi būti įtraukti į sprendimo paiešką. Negaliu patvirtinti įvairių variantų ir sumų“, – pabrėžė EK atstovas.

Europos Sąjungos diplomatijos vadovės Catherine Ashton atstovė pridūrė, kad Europa toliau deda „būtinas pastangas“ ir visi dirba „skubos režimu“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų