Pereiti į pagrindinį turinį

ES kol kas neplanuoja naujų ekonominių sankcijų Rusijai: jos palies kai kuriuos rusus

2014-11-11 15:04
„Interfax“-AFP-BNS inf.
Vladimiras Putinas ir Angela Merkel
Vladimiras Putinas ir Angela Merkel / AFP nuotr.

Europos Sąjungos šalys kol kas neplanuoja naujų ekonominių sankcijų Rusijai, pareiškė Vokietijos kanclerė Angela Merkel per spaudos konferenciją Berlyne.

Tačiau ji nurodė, kad „vyksta procesas“ dėl papildomų sankcijų kai kuriems asmenims, susijusiems su Ukrainos rytuose vykusiais „neteisėtais“ rinkimais.

„Juodasis“ sąrašas bus papildytas naujomis Rusijos piliečių pavardėmis; jiems bus užkirstas kelias lankytis ES šalių teritorijose, sakė A.Merkel po susitikimo sus Pakistano premjeru Nawazu Sharifu (Navazu Šarifu).

Vokietijos kanclerė pridūrė ketinanti netrukus vesti derybas su Rusijos ir Ukrainos prezidentais Vladimiru Putinu ir Petro Porošenka. A.Merkle pabrėžė, kad svarbiausias tikslas yra „tikros paliaubos“ Ukrainoje.

Anksčiau ES diplomatijos vadovės Federica Mogherini (Federikos Mogerini) atstovė Maja Kocijančič pareiškė, kad pastaraisiais mėnesiais buvo labai intensyviai rengti įvairūs Rusiją ribojančių priemonių variantai ir kad šie pasiūlymai tebegalioja.

„Tačiau, jeigu reikėtų kuom nors papildyti dabartinius įstatyminius dokumentus (dėl sankcijų) , mums reikėtų naujo įstatyminio pasiūlymo“, – pridūrė ji ir pažymėjo, jog tai turėtų būti ES užsienio reikalų ministrų reikalas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų