ES lyderiai per vaizdo konferenciją aptars atsaką į koronaviruso krizę

Europos Sąjungos šalių vadovai antradienį surengs vaizdo konferenciją, per kurią derins atsaką į koronaviruso protrūkį žemyne, pirmadienį pranešė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis)

Skubus pasitarimas rengiamas Europai sunkiai sekantis parengti vieningą atsaką į koronaviruso krizę ir tuo metu, kai mažesnės šalys kaltina Prancūziją ir Vokietiją veikiant pavieniui, Paryžiui ir Berlynui uždraudus eksportuoti tam tikras medicinines atsargas.

ES viršūnių susitikimus koordinuojantis Ch. Michelis socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad netrukus surengs „konferencinį pokalbį“ su bloko valstybių ir vyriausybių vadovais. Vienas šaltinis ES institucijose pažymėjo, kad tokia diskusija tikriausiai įvyks antradienio popietę.

„Turime bendradarbiauti, kad apsaugotume savo piliečių sveikatą“, – parašė Ch. Michelis.

„Kovojant su COVID-19, stiprybė slypi vienybėje. Raginu mūsų partnerius Europoje imtis skubių veiksmų koordinuojant sveikatos apsaugos priemones, mokslinių tyrimų pastangas ir mūsų ekonominį atsaką“, – tviteryje savo ruožtu parašė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas).

Tokia žinia nuskambėjo Europos vyriausybėms imantis virtinės priemonių, kuriomis siekiama sustabdyti pernai gruodį Kinijoje atsiradusio viruso plitimą.

Italija, kur nuo užkrato mirė jau 366 žmonės, yra labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusi Europos šalis. Išvakarėse Italija paskelbė didelio masto karantiną šiauriniuose regionuose, kuriuose padėtis yra itin sunki.

Tuo metu Prancūzijoje, kur iki šiol nustatyta daugiau kaip 1 100 užsikrėtimo ir 19 mirties atvejų, vyriausybė uždraudė visus viešus renginius, skirtus daugiau nei 1 000 dalyvių, o vietovėse, kur labiausiai išplito infekcija, apie 300 tūkst. studentų liepta likti namie.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių