ES lyderiai vienbalsiai pritarė „Brexit“ susitarimui

Europos Sąjungos lyderiai ketvirtadienį vienbalsiai pritarė „Brexit“ susitarimui, tad dabar dėl jo galės balsuoti Jungtinės Karalystės įstatymų leidėjai ir Europos Parlamentas.

Europos Vadovų Tarybos pirmininko biuras socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad Bendrijos lyderiai patvirtino naują preliminarų susitarimą dėl JK pasitraukimo iš ES sąlygų.

Lyderiai paragino ES institucijas imtis priemonių, kad būtų užtikrinta, jog susitarimas pradėtų galioti lapkričio 1 dieną, bet pabrėžė norintys „kuo artimesnės partnerystės su Jungtine Karalyste ateityje“.

Britų premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) yra pažadėjęs išvesti savo šalį iš ES spalio 31 dieną. Anksčiau ketvirtadienį jis sakė, kad naujasis susitarimas tarp Briuselio ir Londono reiškia, kad šio termino pratęsti nereikės.

Vis dėlto šiai sutarčiai dar turi pritarti EP ir JK parlamentas, o ankstesnį „Brexit“ susitarimą britų įstatymų leidėjai atmetė triskart. Be to, B. Johnsono politiniai varžovai ir kai kurie svarbūs sąjungininkai Bendruomenių Rūmuose yra pareiškę, kad neparems naujojo susitarimo, tad dokumento ateitis kol kas neaiški.

B. Johnsonas ketvirtadienį pareiškė esantis įsitikinęs, kad jo šalies parlamentas pritars Londono ir Briuselio pasiektam „Brexit“ susitarimui, nors svarbūs jo sąjungininkai sako jam prieštaraujantys.

„Esu labai įsitikinęs, kad kai mano kolegos parlamente išnagrinės šį susitarimą, jie norės už jį balsuoti šeštadienį ir tolesnėmis dienomis“, – pareiškė B. Johnsonas.

Europos Sąjungos vyriausiasis derybininkas Michelis Barnier (Mišelis Barnjė) ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad jo buvo paprašyta vadovauti bloko deryboms su Londonu dėl jų santykių po „Brexit“.

M. Barnier nurodė, kad būsimoji Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) paprašė likti jo savo poste dar metams po to, kai įvyks „Brexit“.

„Taigi, galėsiu pradėti derybas dėl būsimų santykių tarp Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ES pederasams per 3 metus smaukymosi ant ranku achujienus mazolius nutryne. Nevalioja daugiau rdocytis. Tepasiunta ta Britanija. Runkele, a runkele, kuri sekanti valins is kolchozo?

tai

tai portretas
ka?....britams teks patiems augint bananus avokadus ir kt maista juk koloniju tai neturi tai bus sakes per durna monarchu uzsispiryma nes buvo priprate but islaikityniais o to nebus......

nu

nu portretas
kam reikalinga ta supuvus euro sajunga su mediniu euru,tik afro azijos tinginiams pasalpininkams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių