ES nusprendė įvesti naujas sankcijas Baltarusijai

ES šalių užsienio reikalų ministrai sutarė parengti sąrašą asmenų, kuriems būtų įvedamos naujos sankcijos dėl po nedemokratiškų rinkimų, kuriuose neva nugalėjo Aliaksandras Lukašenka, pradėto susidorojimo su į gatves išėjusiais protestuotojais, teigia pareigūnai Briuselyje.

„Užsienio reikalų ministrai sutarė įvesti sankcijas tiems, kurie yra atsakingi už represijas, bus parengtas pavardžių sąrašas“, – po ministrų vaizdo konferencijos naujienų agentūrai AFP teigė ES pareigūnas.

Švedijos užsienio reikalų ministrė Ann Linde tviteryje rašė, kad ES „inicijuos sankcijų procesą tiems, kurie yra atsakingi už su rinkimais susijusį smurtą, areštus ir sukčiavimą“.

Sudarius atsakingų asmenų sąrašą, sankcijas kiekvienam asmeniui turės vienbalsiai patvirtinti visos ES valstybės narės, tačiau, pareigūnų teigimu, nei viena iš 27 ES šalių neišreiškė prieštaravimų sankcijoms.

Vaizdo konferencijoje užsienio reikalų ministrai taip pat sutarė dialogo būdu spręsti Graikijos ir Turkijos nesutarimus Viduržemio jūros rytuose.

Po sekmadienį vykusių prezidento rinkimų kilus protestams, tūkstančiai žmonių buvo sulaikyti, šimtai sužeisti ir mažiausiai du asmenys žuvo. Visuomenė ragina A. Lukašenką pasitraukti iš valdžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jai

jai portretas
įvedamos sankcijos, tai reiškia maidanas 2 pralaimėjo ir šiaip ten tos sankcijos jau dešimtis metų tęsiasi, kol jie turi užnugarį Rusiją, jie nepažeidžiami, na dabar Klaipėdos uoste stovi JAV laivas su nafta baltarusiams, na areštuos, batkai juk pabarabanu, bet kai viskas aprims, tai bijau, kad gali aprimti Klaipėdos uostas, netekęs bulbašų krovinių

Kvailas ir dezinformuojantis straipsnio pavadinimas

Kvailas ir dezinformuojantis straipsnio pavadinimas portretas
Baltarusijai niekas ir jokių sankcijų nežada įvesti. Kaip tik atvirkščiai – sankcijos bus įvestos “asmenims, kurie atsakingi už su rinkimais susijusį smurtą, areštus ir sukčiavimą“, t.y. asmenims kurie dubasino baltarusius už jų per rinkimus pareikštą valią, priešingą Lukašenkos norams.

Anonimas

Anonimas portretas
kazkaip per euronews com arabai apie jokias sankcijas neuzsimine,tik parode kad batka oficialiai pripazintas baltarusijos prezidentu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių