ES skubos tvarka aprobuos vakcinas nuo koronaviruso atmainų

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungai (ES) sulaukiant kritikos dėl lėto vakcinų aprobavimo proceso, buvo sutarta atnaujintas vakcinas nuo koronaviruso atmainų aprobuoti skubos tvarka, sekmadienį pranešė už sveikatą atsakinga Europos Komisijos narė.

„Mes su Europos vaistų agentūra išanalizavome procesą, – interviu vokiečių dienraščiui „Augsburger Allgemeine“ sakė Stela Kiriakides (Stella Kyriakides). – Ir dabar nusprendėme, kad vakcinai, kurią gamintojas pagerino remdamasis jau esama vakcina, kad ši veiktų naujas mutacijas, nebereikės pereiti visos aprobavimo proceso. Taigi, tinkamų vakcinų turėsime greičiau, nepakenkiant saugumui.“

Skiepijimo procesas Europos Sąjungoje susiduria su vėlavimais ir skandalais, todėl Bendrija atsilieka nuo tokių šalių, kaip Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija ir Izraelis, kur jau paskiepyta didelė dalis gyventojų.

Tinkamų vakcinų turėsime greičiau, nepakenkiant saugumui.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) praėjusią savaitę pripažino, kad 27 valstybių narių vardu užsakant vakcinų buvo padaryta klaidų. Europos parlamentui ji sakė, kad blokas vėlavo aprobuoti vakcinas ir nepakankamai įvertino masinės jų gamybos problemas.

Ji taip pat perspėjo, kad mokslininkai dar nežino, ar iki šiol aprobuotos „BioNTech/Pfizer“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“ bei Oksfordo universiteto mokslininkų sukurtos vakcinos nuo koronaviruso išliks efektyvios prieš naujas mutacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių