ES suteiks Ukrainai 1,2 mlrd. eurų paramą

Europos Sąjunga yra pasirengusi suteikti Ukrainai 1,2 mlrd. eurų dydžio makrofinansinę paramą, tačiau tam šalis turi konstruktyviai bendrauti su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) bei vadovautis teisinės valstybės principais, pareiškė ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis.

„Mes esame pasirengę suteikti 1,2 mlrd. eurų makrofinansinę paramą, kad padėtume spręsti problemas, susijusias su koronaviruso pandemijos sukeltu ekonomikos nuosmukiu. Tačiau tam Ukraina turi konstruktyviai bendrauti su TVF, taip pat įvykdyti visus reikalavimus, susijusius su teisinės valstybės stiprinimu“, – kalbėjo jis antradienio pavakarę Kijeve, bendroje spaudos konferencijoje su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba.

J. Borrellis pabrėžė, kad Kijeve susitiko ir su Ukrainos parlamento bei visuomenės atstovais.

„Ir signalas, kurį perdaviau jiems visiems, yra aiškus: ES palaiko Ukrainą ir jos žmones. Mes esame stipriausi ir patikimiausi Ukrainos partneriai, mes ir toliau palaikysime reformų procesą, suverenitetą ir teritorinį vientisumą. Mūsų santykiai su Ukraina pagal asociacijos sutartį yra glaudžiausi, ir Ukraina – tai šalis, kuri gauna didžiausią Europos paramą“, – pridūrė jis.

Ukraina ir ES liepos mėnesį pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą ir paskolos sutartį dėl 12-os mėnesių trukmės penktosios 1,2 mlrd. eurų vertės makrofinansinės paramos programos. Paskola bus suteikta 15-ai metų už 0,125 proc. metų palūkanų. Finansinė parama galės būti naudojama dviejose srityse – šalies makrofinansiniam stabilumui užtikrinti ir tęstinoms struktūrinėms reformoms finansuoti. Pirmąją 600 mln. eurų dydžio išmoką Ukraina gaus iškart po dokumentų ratifikavimo.

Birželio pradžioje TVF patvirtino naują Ukrainai skirtą rezervinę 18 mėnesių trukmės maždaug 5 mlrd. JAV dolerių vertės programą, iš kurios nedelsiant buvo skirta pirmoji 2,1 mlrd. JAV dolerių dolerių finansavimo dalis. Antroji išmoka – po palankių TVF misijos išvadų, kurios Kijeve tikimasi sulaukti iki rudens pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

suteiks pagalba ukrams ,kad turetu kuom apmoket

suteiks pagalba ukrams ,kad turetu kuom apmoket   portretas
jankiams procentus uz gauta ,,parama,,,,

Zemaitis

Zemaitis portretas
Jau matau, kaip vietiniai arabai išplauna gautus pinigus...

Baba

Baba portretas
Kaip gerai ukrams!!!vis gauna ir gauna milijardus.o algos visvien 150 e!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių