Estija ir JAV pasirašė gynybinio bendradarbiavimo planą penkeriems metams

  • Teksto dydis:

Estija ir Jungtinės Valstijos pasirašė šalių bendradarbiavimo gynybos srityje gaires ateinantiems penkeriems metams.

Atitinkamą dokumentą trečiadienį Vašingtone pasirašė Estijos gynybos ministerijos vicekanclerė gynybos politikai Kadi Silde (Kadi Sildė) ir JAV gynybos sekretoriaus patarėja tarptautinio gynybinio bendradarbiavimo klausimais Kathryn Wheelbarger (Ketrin Vilbardžer).

„Tvirtų sąjungininkiškų Estijos ir JAV santykių pamatas yra daugiametis ir įvairiapusis bendradarbiavimas gynybos srityje. Mes jį vėl patvirtiname nauju planu“, – sakė K. Silde.

Susitarimas numato tolesnį bendradarbiavimą vystant karinius pajėgumus, teikiant pagalbą gynybos, kibernetinio saugumo, karinių pratybų ir daugelyje kitų sričių, kur šalys turi bendrų interesų.

Per ateinančius penkerius metus dvišalis gynybinis bendradarbiavimas bus sutelktas į tikslus, įvardijamus nacionalinės gynybos vystymo plane – viename kertinių Estijos nacionalinės gynybos pajėgumų planavimo dokumentų. 

Vienas iš dvišaliame susitarime minimų svarbių tikslų – siekis spartinti investicijas gynybos srityje ir skatinti bendrus Baltijos valstybių viešuosius pirkimus gynybos srityje.

Kita svarbi plano dalis skirta Estijos ir JAV bendradarbiavimui stiprinant kibernetinės gynybos pajėgumus. 

„Toliau kartu su JAV rengsime tarptautines kibernetinės gynybos pratybas“, – sakė K. Silde.

Bendradarbiavimas šiose srityse sustiprins Estijos gynybinius pajėgumus, atgrasymo priemones Baltijos regione bei sąjungininkių ryšius NATO viduje, pažymėjo Estijos gynybos ministerijos atstovai.   

Atitinkamus dvišalius susitarimus Jungtinės Valstijos yra pasirašiusios ir su Lietuva bei Latvija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nors

nors portretas
estus valdo moteris bet randa bendra kalba ir su Putinu ir su jav administracija tik musu bobos su komsomolcais jesko priesu patys jais budami nes uzvaldziusi praturteimo sionbacila .....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių