Pereiti į pagrindinį turinį

Estija panaikino judėjimo ribojimus tarp salų ir žemyninės dalies

2020-05-08 13:11

Estijos vyriausybė panaikino judėjimo ribojimus tarp Baltijos jūros salų ir žemyninės dalies. Vyriausybės sprendimu, nuo penktadienio visi estai vėl gali laisvai keliauti į salas.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Sprendimas priimtas konstatavus, kad, pastaruoju metu sušvelninus ribojimus, padėtis smarkiai epidemijos paveiktoje didžiausioje Estijos Saremos saloje nepablogėjo, sakė vyriausybės vadovas Jüris Ratas. Jis pridūrė, kad ir toliau būtina laikytis distancijos ir higienos taisyklių.

J. Ratas buvo vienas pirmųjų, pasinaudojęs grąžintu laisvu judėjimu. „Man labai svarbu aplankyti Saremą ir ten susitikti su žmonėmis. Tai teritorija, kurios gyventojai labiausiai pajuto viruso proveržį ir jo padarinius“, – kalbėjo premjeras.

Estijoje iki šiol patvirtinti 1 725 Covid-19 atvejai ir 56 mirtys. Sarema su savo 30 000 gyventojų buvo tapusi viruso epicentru ir praminta „koronasala“. Skaičiuojant pagal susirgimų skaičių, tenkančių 100 000 gyventojų, saloje šis rodiklis yra 164,9. Čia registruota ir apie pusė su virusu siejamų mirčių.

Pirmieji viruso atvejai Saremoje pasireiškė kovą, netrukus po iš Italijos atvykusios tinklinio komandos rungtynių. Tada vyriausybė nutraukė asmenų judėjimą tarp žemyninės dalies ir populiarios atostogautojų salos, taip pat buvo paskelbtas karantinas. Dėl didelio infekuotųjų skaičiaus ir ribotų salos klinikų pajėgumų Estijos kariuomenė laikinai Saremoje buvo įrengusi mobilią lauko ligoninę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų