Estija pradėjo ruoštis trečiosios elektros jungties su Suomija tiesimui

  • Teksto dydis:

Estijos perdavimo tinklų operatorė „Elering“ pranešė pateikusi Regionų reikalų ir žemės ūkio ministerijai paraišką dėl specialiosios valstybinio planavimo procedūros trečiosios elektros jungties tarp Estijos ir Suomijos „EstLink 3“ antžeminės infrastruktūros statybai.

Be to, Estijos vartotojų teisių apsaugos ir techninės priežiūros departamentas praėjusią savaitę pradėjo leidimų išdavimo procedūrą „EstLink 3“ povandeninės dalies (nuolatinės srovės kabelio) tiesimui.

2022-ųjų birželį „Elering“ ir Suomijos perdavimo tinklų operatorė „Fingrid“ pasirašė supratimo memorandumą dėl bendradarbiavimo įgyvendinant trečiosios elektros jungties tarp šalių projektą. Dokumentu buvo įtvirtinti tarpusavio susitarimai dėl bendrų veiksmų, apimančių techninius klausimus, būtinas investicijas ir projekto įgyvendinimo tvarkaraštį.

„Estlink 3“ galia būtų 700 megavatų nuolatinės srovės. Jungties tiesimą tikimasi užbaigti 2035 metais.

Pirmoji Estijos-Suomijos nuolatinės srovės elektros jungtis per jūrą „Estlink 1“, kurios pralaidumas – 350 megavatų, pradėjo veikti 2006 metais, o 650 megavatų galios „Estlink 2“ – 2014-aisiais.


Šiame straipsnyje: EstijaSuomijaelektros jungtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių