Estija rengia Rusijos poziciją dėl Antrojo pasaulinio karo smerkiantį pareiškimą

Estijos parlamento vadovai ketvirtadienį priėmė pareiškimo „Dėl istorinės atminties ir istorijos klastojimo“ projektą, kuriame smerkiama Rusijos pozicija dėl Antrojo pasaulinio karo.

Šią iniciatyvą palaikė 73 iš 101 parlamentaro, pranešė parlamento spaudos tarnyba naujienų agentūrai „Interfax“.

Dokumentą ruoš Užsienio politikos komisija.

„Pareiškimą paskatino provokuojantys Rusijos valdžios pasisakymai apie Antrojo pasaulinio karo pradžią, istorinės tiesos klastojimas ginant savo didžiavalstybinę ideologiją bei [Rusijos] organizuojama agresyvi kampanija žiniasklaidoje“, – sakoma pranešime.

Pasak dokumento iniciatorių, „teisindama Molotovo-Ribbentropo (Ribentropo) paktą ir jo slaptuosius protokolus Rusija ruošia sau dirvą, kad galėtų tęsti agresyvią užsienio politiką kaimyninių valstybių ir viso Vakarų pasaulio atžvilgiu“.

Projekte kritikuojamas Rusijos valdžios pareigūnų bandymas „perrašyti istoriją, pagrindine Antrojo pasaulinio karo kaltininke pirmiausia vaizduojant Lenkiją, kurią pasidalino abi Molotovo-Ribbentropo pakto agresorės“.

Parlamentas ragina Estijos vyriausybę puoselėti autentišką istorinę atmintį ir pritarti būtinybei į mokyklos programą įtraukti temas apie totalitarinių režimų nusikaltimus ir jų keliamą grėsmę demokratijai.

Šio pareiškimo svarstymas parlamente numatytas vasario 19 arba 20 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "JudenFrei" - tai AR ne dėl to Estija taip greit suklestėjo?.. :s

Anonimui

Anonimui portretas
Nes prisimena kuom viskas baigesi. Vat visus parlamentarus pasodinti ptieš akademinius istorikus su dokumentais rankose ir pamatygum kaip išrinktiesems smegeneles stringa. Ir dar pirmos europoje JudenFrei šalies atstovams.

Anonimas

Anonimas portretas
Didziosios Europos valstybes vel uzpakalius uzraukusios? Vel bijo pries agresoriu kalbet?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių