Estija tarptautinio oro susisiekimo apribojimus pratęsė iki rudens

Estijos vyriausybė, atsižvelgusi į koronaviruso epidemiologinę padėtį šalyje ir pasaulyje nusprendė dar mėnesiui iki rugpjūčio pabaigos pratęsti tarptautinių reguliariųjų skrydžių apribojimus.

„Pastarosiomis savaitėmis grupėje šalių kilo naujų koronaviruso protrūkių. Manome, kad įprasta dviejų savaičių ribojimų peržiūra yra per dažna, todėl juos pratęsiame iškart visam mėnesiui. Tai taip pat leis aviakompanijoms lengviau planuoti savo veiklą“, – pareiškė ekonomikos ir komunikacijų ministras Taavi Aas (Tavis Asas).

Jis priminė, jog ribojimai bus ir toliau taikomi oro susisiekimui su valstybėmis, kuriose suminis 14 pastarųjų dienų sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų bus didesnis nei 25.

„Europos Sąjunga formuluoja tik rekomendacijas dėl oro susisiekimo ribojimų. Kai kurios valstybės narės į jas įsiklauso, o kai kurios – ne. Manau, turime būti atsargūs, nes daugelyje šalių stebimi nauji viruso protrūkiai. Daugelyje šalių, pavyzdžiui Ukrainoje, padėtis pamažu gerėja. Tačiau sprendimai vėl leisti oro susisiekimą su tokiomis valstybėmis gali būti pernelyg skuboti“, – pridūrė T. Aas.

Estija, nuo liepos 24 dienos uždraudusi tiesioginius skrydžius į Liuksemburgą, Rumuniją, Bulgariją, Švediją, Portugaliją, Ispaniją, Kroatiją ir Rusiją, pareiškė, jog maršrutų atidarymas taip pat priklauso ir nuo pačios paskirties šalies taikomų COVID-19 plitimo prevencijos priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Barnabas

Barnabas portretas
Protingus sprendimus priima, o kai kurie nemąsto nieko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių