Estijos prekių eksportas sausį-gegužę sunyko 10 proc., importas – 7 proc.

  • Teksto dydis:

Estijos prekių eksportas sausio-gegužės mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumenko 10 proc. iki 7,234 mlrd. eurų, importas – 7 proc. iki 8,451 mlrd. eurų, trečiadienį skelbia nacionalinė statistikos tarnyba.

Prekybos deficitas padidėjo 10,5 proc. iki 1,217 mlrd. eurų.

Vien tik gegužę eksportas nyko 6 proc. iki 1,555 mlrd. eurų, importas – 13 proc. iki 1,699 mlrd. eurų, o importo atotrūkis nuo eksporto buvo mažiausias nuo 2023-iųjų vasario – 144 mln. eurų.

Eksportas į kitas Europos Sąjungos valstybes nares mažėjo 6 proc., importas iš jų – 12 proc., o prekyboje su kitomis šalimis menko atitinkamai 4 proc. ir 24 procentais.

Svarbiausios eksporto rinkos buvo Suomija (15 proc. viso eksporto gegužę), Latvija (13 proc.), Švedija (10 proc.), Lietuva ir Vokietija (po 8 proc.). Daugiausiai importuota iš Suomija (15 proc. viso importo), Lietuvos, Vokietijos ir Latvijos (po 11 proc.), Lenkijos (9 proc.).

Pagrindinės eksporto prekės – elektros įrengimai (14 proc. viso eksporto), žemės ūkio produkcija ir maisto produktai (11 proc.), mediena ir gaminiai iš jos (taip pat 11 proc.), importo – žemės ūkio produkcija ir maisto produktai (14 proc. viso importo), elektros įrengimai ir transporto priemonės (po 12 proc.).

Estijos kilmės prekės suformavo 66 proc. viso eksporto – 2 procentiniais punktais didesnę dalį nei pernai gegužę. Per metus jų pardavimai užsienyje sumenko 3 procentais.


Šiame straipsnyje: Estijaimportaseksportasprekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Patikslinimas

Patikslinimas portretas
Už tat rusafobė Kalas pakeitė girtuoklį Borelį.

?

? portretas
o koks tau skirtumas kokia savikaina bulboms?

Išvadai

Išvadai portretas
Ratais vežioja bulbašas kali, kokia savikaina?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių