Pereiti į pagrindinį turinį

Estijos Reformų partija į premjerus iškėlė socialinių reikalų ministrą Roivas

2014-03-12 15:22
"Reuters" nuotr.

Naują vyriausybę Estijoje formuoti bus pavesta socialinių reikalų ministrui Taavi Roivas'ui, paskelbė Reformų partija po neeilinio valdybos posėdžio trečiadienį.Anksčiau minėtas šios partijos kandidatas į premjerus Siimas Kallas atsisakė šio posto ir sakė toliau dirbsiąs Europos Komisijoje.

Dėl naujos vyriausybės sudėties ketinama tarti su Socialdemokratų partija.

T.Roivas sakė, kad Reformų partija kelia tikslą – sudaryti daugumos vyriausybę, todėl konsultacijos su socialdemokratais tęsiasi – pasitarimas numatytas ketvirtadienį.

„Mes tęsime pradėtas konsultacijas; jų metu jau atliktas gana rimtas darbas. Turime ir bendrų pozicijų, ir aiškių pasaulėžiūros skirtumų, bet mes susitelkiame būtent į bendrų pozicijų paiešką Estijos labui“, – sakė T.Roivas.

Prioritetu derybose bus Estijos valstybės saugumo stiprinimas, pašalpų vaikams didinimas, darbo jėgos apmokestinimo mažinimas, pažymėjo jis.

34-erių T.Roivas Tartu universitete studijavo užsienio prekybą ir rinkodarą; 1999-2002 metais dirbo teisingumo ministro patarėju, 2005-2007 metais – ministro pirmininko patarėju.

2007-2011 metais buvo parlamento narys, perrinktas 20011-aisiais, paskirtas socialinių reikalų ministro 2012 metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų