Pereiti į pagrindinį turinį

Etninės mažumos Jungtinėje Karalystėje 2050 metais sudarys trečdalį gyventojų

2014-05-06 12:28
AFP nuotr.

2050 metais kone trečdalis britų bus etninių mažumų atstovai, jeigu išsilaikys dabartinės tendencijos, rodo nauja studija, kurios rezultatai buvo paskelbti antradienį.

Etninių mažumų bendruomenės auga sparčiau ir radikaliai keičia Didžiosios Britanijos veidą, nustatė strateginių tyrimų centras „Policy Exchange“.

Šiuo metu didžiausioms mažumoms – indų, pakistaniečių, iš Bangladešo kilusių žmonių, juodųjų afrikiečių ir juodųjų išeivių iš Karibų – priklauso 8 mln. žmonių ir tai sudaro 14 proc. visos populiacijos.

Per pastarąjį dešimtmetį šių žmonių skaičius padvigubėjo, o „baltųjų“ liko maždaug tiek pat. Jei tendencija išliks, šio amžiaus viduryje etninių mažumų atstovai sudarys 20-30 proc. populiacijos.

Pusė Britanijos etninių mažumų atstovų gyvena Londono, Mančesterio ir Birmingamo miestuose, rodo duomenys, gauti išanalizavus įvairių apklausų, gyventojų surašymo ir mokslinius duomenis.

Tyrimas taip pat parodė, kad nedarbas etninių mažumų bendruomenėse yra dvigubai didesnis už visos šalies vidurkį, išskyrus indų bendruomenę, kurios nariai dažniau būna kvalifikuotesni.

Tačiau visose etninių mažumų bendruomenėse yra didesnė, palyginti su „baltaisiais“, proporcija moksleivių, liekančių tęsti formalaus mokslo po 16-ojo gimtadienio.

Studijos autoriai pažymi, kad visos etninės mažumos, nepriklausomai nuo jų atstovų amžiaus ar socialinės klasės, remia opozicinę Leiboristų partiją, o ne dabartinio ministro pirmininko Davido Camerono (Deivido Kamerono) konservatorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų