Europiečiai perspėjami kylant oro temperatūrai nepamiršti koronaviruso

  • Teksto dydis:

Saulės ištroškę žmonės sekmadienį suplūdo į paplūdimius, nes dalyje Vakarų Europos fiksuojama karščio banga. Tačiau, didėjant nerimui dėl koronaviruso atvejų skaičiaus augimo, valdžia ragina žmones vengti susibūrimo vietų ir toliau dėvėti kaukes.

Praėjus dienai po to, kai Didžiojoje Britanijoje buvo užfiksuota karščiausia per 17 metų rugpjūčio mėnesio diena – o termometro stulpelis rodė 36,4 laipsnio Celsijaus, – didžiąją dalį pietinės Anglijos pakrantės nugulė žmonės, kurie dėl kelionių apribojimų buvo privesti atsisakyti atostogų užsienyje.

Auksiniais paplūdimiais garsėjančio Bornmuto valdžia perspėjo, jog didžiojoje dalyje pakrantės yra tiek daug žmonių, kad tiesiog neįmanoma „saugiai laikytis socialinio atstumo“, todėl paragino žmones nevažiuoti prie jūros.

Panaši padėtis susiklostė ir kitose Europos šalyse, kur dauguma gyventojų dėl tebetvyrančios viruso grėsmės ilgą laiką gyveno karantino sąlygomis.

Prancūzija pastarosiomis dienomis perspėjo apie koronaviruso atvejų skaičiaus didėjimą. O Ispanija dviem savaitėms įvedė karantiną 32 tūkst. gyventojų turinčiame miestelyje. Britanija taip pat ėmėsi regioninių apribojimų, o Vokietijoje buvo uždarytos dvi mokyklos.

Minios vokiečių šeštadienį keliavo link šalies pakrančių, tačiau vietos valdžios institucijos perspėjo, jog kai kurie paplūdimiai ir ežerai bus uždaryti, jeigu susirinks per daug žmonių.

Berlyno policija nurodė gyventojams nevykti prie populiaraus Miūgelzė ežero, o Brandenburgo žemėje žmonės buvo neįleidžiami į Prenclau ežero paplūdimį.

„Patyriau tai pirmą kartą per 30 metų“, – sakė vietos poilsiavietės vadovas Ronny Kleinas (Ronis Kleinas).

Kaukės ir ventiliatoriai

Prancūzijoje paskelbta perspėjimų visoje šalyje, o sveikatos apsaugos ministras paragino žmones ir toliau dėvėti kaukes, nors kai kuriose vietose oro temperatūra svyruoja ties 40 laipsnių riba.

Oras jau kelias dienas yra itin įkaitęs ir tokia temperatūra prognozuojama iki savaitės vidurio, todėl pažeidžiami žmonės yra raginami likti namuose.

Jau trečią dieną iš eilės Paryžiuje ir pietiniame Marselio uoste taikomi vairavimo ir kitokie apribojimai siekiant sumažinti ozono taršą, kuri veikia žmonių kvėpavimą.

Belgijos sostinėje Briuselyje šeštadienio vidurdienį buvo užfiksuota aukščiausia nuo 1975 metų temperatūra – 34,3 laipsnio. Valdžios institucijos perspėjo dėl didesnės koronaviruso platinimo rizikos atsivėsinimui nenaudoti ventiliatorių, nebent namuose.

Nyderlanduose šeštadienį buvo užfiksuota aukščiausia temperatūra nuo 1901 metų. Taip pat buvo paskelbti perspėjimai dėl trijų pietinių provincijų, kuriose oras įkaito iki daugiau nei 35 laipsnių.

Visgi šeštadienį tūkstančiai žmonių suplūdo į Olandijos paplūdimius, kur daugelis ignoravo 1,5 metro socialinio atstumo laikymosi taisyklę, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Mokslininkai šią savaitę perspėjo, jog klimato kaita į Europą atgins dar daugiau karšto oro. 2018 ir 2019 metais daugiau nei pusę Vidurio Europos apėmusi sausra „buvo beprecedentė per pastaruosius 250 metų“, konstatuojama mokslininkų išvadose, paskelbtose „Nature Research“ leidžiamame žurnale „Scientific Reports“.

Prognozuojama, kad jeigu į atmosferą ir toliau bus išleidžiama šiltnamio efektą sukeliančių dujų, ekstremalių kelerius metus truksiančių sausrų skaičius Europoje antroje šio amžiaus pusėje padidės septynis kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Anskaitis

Jonas Anskaitis portretas
Jeigu būsi su kauke, ir jeigu turėsi virusą, tai tikriausiai neužkrėsi kitų žmonių. Taigi, iš pagarbos kitiems žmonėms, privalai būti su kauke. Kaukę dėvi ne dėl to, kad užsidengtum ir pats nepagautum viruso, o dėl to, kad neužkrėstum kitų. Jei esi chamas, tai nedėvėk kaukės ir turėsi reikalų su teisėsauga. O kai Veryga kalbėjo, kad kaukių dėvėjimas nepadeda, tai įrodė jo neišmanymą, neišprusimą, ir galbūt tai, kad jis prastai mokėsi būdamas studentu, arba visai nesimokė, ir tikriausiai nusipirko diplomą. Taškas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių