Europiečiams siūloma atidėti keliones iki rudens

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) siūlo europiečiams neplanuoti kelionių anksčiau rudens, praneša portalas RTL.

„Siūlau palaukti ir kol kas neplanuoti turistinių kelionių vasarai, nes Europa vis dar kenčia nuo koronaviruso pandemijos. Šiuo metu niekas negali suteikti patikimų prognozių liepos ir rugpjūčio mėnesiams. Mums teks išmokti gyventi su šiuo virusu dar daug mėnesių, galbūt iki kitų metų“, – sakė ji.

U. von der Leyen skeptiškai įvertino Vokietijos vyriausybės nutarimą, kad dėl COVID-19 epidemijos atšauktas turistines keliones kelionių agentūros kompensuos tik išduodamos kuponus būsimoms kelionėms.

„Visoje Europoje žmones turi teisėtą pasirinkimo laisvę, gauti kompensaciją pinigais arba kuponais. Tuo metu reikia  pademonstruoti solidarumą: jeigu jūsų finansinė padėtis yra stabili, neverta reikalauti pinigų. Geriau panaudoti kuponus, kad padėtume turistinėms kompanijoms lengviau pergyventi šį sunkų laikotarpį“, – kalbėjo EK vadovė.

Tuo metu interneto svetainėje „SchengenVisaInfo“ rašoma, kad kai kurios ES valstybės jau svarsto galimybę švelninti karantino priemones, įvestas dėl COVID-19 infekcijos, nors kitos baiminasi antros pandemijos bangos ir lieka užsidariusios.

Neseniai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pasiūlė laikyti Europos Sąjungą izoliuotą ilgiausiai iki rugsėjo. Prancūzija savo sienas yra uždariusi nuo kovo 17 dienos ir dabar atsiranda ženklų, kad epidemijos banga šalyje slūgsta.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija pasiūlė šalies piliečiams iki rugsėjo atidėti keliones į Ispaniją. Tuo metu Ispanija jau švelnina izoliavimo priemones, nes naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius kasdien mažėja. Daugelis ispanų jau sugrįžo į darbą.

Austrija planuoja atidaryti parduotuves, prekybos centrus, kirpyklas ir didžiąsias parduotuves jau nuo gegužės 1 dienos. Tačiau planai gali pasikeisti, jeigu susirgimo COVID-19 atvejų padaugės. Vokietija neketina įvesti jokių papildomų suvaržymo priemonių prie dabar galiojančių.

Šveicarija taip pat siekia palaipsniui nuo balandžio pabaigos švelninti suvaržymo priemones.

Airija paskelbė, kad artimiausiomis savaitėmis gali sušvelninti reikalavimą laikytis karantino namuose ir leisti pradėti dirbti kai kurioms parduotuvėms.

Praėjusią savaitę Europos Komisija pasiūlė visoms Šengeno erdvei priklausančioms ES narėms ir asocijuotosioms valstybėms laikyti uždarytas išorines sienas iki gegužės 15 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
... o paskui ir vėl tas virusas kitą pavasarį sugrįš... ir taip - pastoviai.

Kelionė

Kelionė portretas
Atidėti keliones teks iki kitos vasaros, nes užkratas rudenį gali sugrįžti.

Boba

Boba portretas
Mano višta verkia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių