Europos Komisija: Rusijos televizijų transliacijų draudimas Latvijoje atitinka ES teisę

Europos Komisija pripažino, kad Latvijos sprendimas uždrausti šalies teritorijoje rodyti virtinę Rusijos televizijos kanalų,  be kita ko, reaguojant į Maskvos karinę invaziją Ukrainoje, neprieštarauja Europos Sąjungoms teisinėms normoms, antradienį pranešė vienas pareigūnas.

Latvijos nacionalinės elektroninės žiniasklaidos tarybos (NEPLP) pirmininkas Ivaras Abuolinis antradienį sakė, kad Europos Komisija pripažino Latvijos sprendimą uždrausti šalyje transliuoti televizijoms „RTR Rossija“, „Belarus 24“, „Rossija 24“, „TV Centr“, RBK, „Mir 24“, RTVi ir „BelRos“ atitinka ES direktyvas ir reglamentus

I. Abuolinis nurodė, kad šis Komisijos nutarimas reiškia, jog NEPLP sprendimai yra pripažįstami teisėtais ir pagrįstais Bendrijos lygiu.

„Neturėjome jokių abejonių dėl šio sprendimo, bet vis tiek džiaugiamės proceso dėl kanalų blokavimo logiška pabaiga“, – sakė NEPLP vadovas. Jis pridūrė neabejojantis, kad Latvijos teismai irgi atmes „RTR Rossija“ prašymą panaikinti draudimą jos transliacijoms.

Pastaraisiais metais Latvijoje buvo uždrausta virtinė propagandinių Rusijos ir Baltarusijos televizijų, siekiant užkirsti kelią grėsmėms Latvijos nacionaliniam saugumui.

Vasario 24-ąją Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą, NEPLP uždraudė Kremliaus ruporais laikomų televizijų „Rossija“ ir „Rossija 24“ retransliavimas, o vėliau toks pats sprendimas buvo priimtas dėl kanalų „Mir24“ ir „RTVi“.

Nuo birželio 9-osios Latvijoje draudžiama transliuoti visų Rusijoje registruotų televizijų laidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusiskomsnisgamoms

Rusiskomsnisgamoms portretas
Rusiskos vatinea isgamos kimskitesnpagaliau, pidoraskos jus. 30 tukstanciai rusisku isgamu jau nusauta ukrainoje ir skaicius kyla. Tad ruoskites “vaduoti” ukrainos, rusiski sudai, ukrainos zemei reikia rusisku trasu.

Neisivaizduoju,

Neisivaizduoju, portretas
kokias ir kieno teises atitinka cenzura ir prievartinis informacijos ribojimas! O kur dar atviro melo ir propagandos brukimas per valstybines medijas!? Jokiu teisiu tame nera ir buti negali!

demokratija :-))))

demokratija :-)))) portretas
Sliuzai jus, ACIU KARINEI OPERACIJSAI, parode pyderu timruosius veidus. Nesitikekite , kad toliau pavyks zmones durninti su "demokratija" Paskysiu viena, kas jau tikrai tapo aisku!!! Jaigu demokratiski sprendimai kazka reikstu!!! Ju aplamai NEBUTU!!!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių