Pereiti į pagrindinį turinį

Europos liberalai rems belgo G.Verhofstadto kandidatūrą į Komisijos vadovus

2014-01-21 11:54
Guy Verhofstadtas.
Guy Verhofstadtas. / "Reuters" nuotr.

Europos liberalų partijos pasirinko buvusį Belgijos premjerą ir įtakingą įstatymų leidėją Guy Verhofstadtą (Gi Verhofstatą) savo kandidatu į Europos Komisijos vadovo postą.

Dabartinis Europos Komijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozu) atsistatydins spalio 31 dieną.

Liberalų ir demokratų aljansas už Europą (ALDE), kurio frakcija Europos Parlamente yra viena didžiausių, savo kandidatu pasirinko G.Verhofstadtą. Jo varžovu buvo švedas Olli Rehnas (Olis Renas), dabartinis ES ekonomikos reikalų komisaras, tapatinamas su griežta taupymo politika, kurios teko griebtis sprendžiant euro zonos skolų krizę.

ALDE frakcijos Europarlamente lyderis Grahamas Watsonas (Grejemas Votsonas) sakė, kad O.Rehnas sieks užimti vieną iš svarbių ekonominių ar diplomatinių postų, kurie taps laisvi, kai vėliau šiais metais keisis visa Europos Komisijos ir Europos Vadovų Tarybos, prie kurios vairo dabar stovi Hermanas Van Rompuy (Hermanas Van Rompėjus), vadovybė.

Gegužę bus išrinktas naujas Europos Parlamentas, tačiau naujus eurokomisarus skirs valstybės narės, kurios vis dėto turėtų atsižvelgti į savo piliečių nuomonę, pareikštą per Europos Sąjungos įstatymų leidžiamosios institucijos rinkimus.

Šaltiniai ALDE frakcijoje sakė, jog buvo būgštaujama, kad O.Rehno ir G.Verhofstadto priešprieša gali pakenkti partijai, kai ji kitą mėnesį susirinks Dubline oficialiai paskelbti savo kandidato į Europos Komisiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų