Pereiti į pagrindinį turinį

Europos rinkimai niekam neįdomūs

2009-05-20 09:00
18 proc. europiečių visiškai nesidomi Europos Parlamento rinkimais.
18 proc. europiečių visiškai nesidomi Europos Parlamento rinkimais. / AFP nuotr.

Eurobiurokratus turėtų išpilti šaltas prakaitas – apklausos rodo, kad dauguma europiečių nežada dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose birželio mėnesį. Lietuviai išsiskiria ypatingu abejingumu.

Pirmadienį paviešintas "TNS Opinion study for the French Political Innovation Foundation" tyrimas rodo, kad 18 proc. europiečių visiškai nesidomi Europos Parlamento rinkimais, 35 proc. – greičiau nesidomi, 35 proc. – greičiau domisi ir tik 11 proc. labai domisi.

Apatiškiausi slovakai ir lietuviai. Net 29 proc. jų visiškai nesidomi rinkimais į Europos Parlamentą. Per 2004-ųjų Europos rinkimus dalyvavo tik 14 proc. slovakų. Šiemet Lietuvoje prezidento rinkimų nugalėtojas išaiškėjo per pirmąjį turą, todėl tikėtina, kad į Europos Parlamento rinkimus, per kuriuos planuotas ir antrasis prezidento rinkimų turas, ateis ypač mažai žmonių.

Abejingumu lietuvius ir slovakus vejasi tradiciškai euroskeptiški britai (28 proc. rinkimai visiškai neįdomūs), graikai ir kipriečiai (po 26 proc.).

Tikimasi, kad aktyviausiai Europos Parlamentą rinks Liuksemburgo gyventojai (28 proc. labai domisi rinkimais), airiai (25 proc.) ir maltiečiai (23 proc.).

Mažiausiai Europos rinkimais domisi jaunimas. Tik 6 proc. 18–24 metų respondentų ir 8 proc. studentų labai įdomūs Europos Parlamento rinkimai. Atitinkamai 19 ir 15 proc. apklaustųjų šis procesas visiškai neįdomus.

Tyrimas atliktas kovo 25–balandžio 15 d. 27 ES valstybėse apklausta 15 130 žmonių nuo 18 metų.

Europos Parlamento rinkimai vyks birželio 4–7 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų