Europos Sąjunga ir D. Britanija susitarė: toliau tęs derybas dėl „Brexit“

Europos Sąjungos ir Didžiosios Britanijos derybininkai susitarė tęsti diskusijas, kurių tikslas – rasti išeitį iš „Brexit“ aklavietės, penktadienį pranešė Europos Komisija (EK), pastebimai suintensyvėjus dvišaliam dialogui.

Anot EK, per technines derybas pagrindinis dėmesys bus skiriamas „Jungtinės Karalystės pateiktam pirmajam koncepcijų, principų ir idėjų rinkiniui“.

ES reikalauja, kad Londonas pateiktų rašytinių pasiūlymų, kaip būtų galima sklandžiai, be brangių ir nepraktiškų patikrų gabenti prekes per Airijos sieną, kai Šiaurės Arija paliks bloką kartu su likusia JK dalimi.

EK teigimu, „itin svarbu pasiekti visavertį ir juridiškai pagrįstą sprendinį“, kuris būtų įtrauktas į teisiškai įpareigojančią „skyrybų sutartį“.

Komisija patikino, jog Bendrija tebėra „atvira galimybei nagrinėti bet kokius siūlymus, atitinkančius visus apsidraudžiamosios priemonės (angl. backstop) tikslus“.

Ši kontroversiška priemonė, turinti išlaikyti Airijos sieną atvirą, yra dabartiniame sutarties juodraštyje, tačiau Londonas reikalauja, kad jos būtų atsisakyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokiu

kokiu portretas
velniu rupinates tais kolonizatoriais kuriu monarchai kolonizavo puse svieto o siandien kelia savo ragus buktai mes be ju neapsieisim truputi savigarbos ir politmastymo juk si monarhija pati save uzdaro nesiskaitydama su tauta ir 1 ji ilgai neisgyvens nes jav siandien irgi skaldoma ir nesikis lieka tik referendumas kuri pasirasytu monarhe bet jai svarbiau sostas ir visa pasenusi lordija lojanti pagal pageidavima ... VALIO pirmyn i nebuti.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių