Europos sostinėse tūkstančiai žmonių protestavo prieš skiepų pasus

  • Teksto dydis:

Kai kuriose Europos sostinėse tūkstančiai žmonių šeštadienį protestavo prieš skiepų pasus ir kitus suvaržymus, įvestus vyriausybių siekiant suvaldyti koronaviruso pandemiją.

Demonstracijos vyko Helsinkyje, Londone, Paryžiuje ir Stokholme.

Švedijoje, kur skiepų pasai būtini didelių renginių dalyviams, apie 3 tūkst. demonstrantų žygiavo Stokholmo centru ir susirinko pagrindinėje aikštėje. Protesto akciją organizavo „Frihetsrorelsen“ (Laisvės judėjimas).

Švedų žiniasklaida pranešė, kad akcijoje dalyvavo neonacių Šiaurės šalių pasipriešinimo judėjimo (NMR) nariai, nešę transparantą. Policija atidžiai stebi šią organizaciją, siejamą su smurto protrūkiais per ankstesnes demonstracijas.

Švedijos saugumo tarnyba SAPO įspėjo, kad šeštadienį prie protestų galėtų prisijungti dešiniojo sparno ekstremistai. Iki vėlyvos popietės nebuvo pranešta apie jokius rimtus incidentus ar susirėmimus.

Panaši demonstracija, pritraukusi apie 1 tūkst. dalyvių, vyko ir antrame pagal dydį Švedijos mieste Geteborge.

Tuo metu Suomijos policija pranešė, kad šeštadienį Helsinkio centrinėmis gatvėmis žygiavo apie 4 tūkst. protestuotojų. Akciją organizavo grupė „World Wide Demonstration“. Pareigūnų duomenimis, jokių incidentų ar susirėmimų neįvyko.

Suomių vyriausybė prieš pat Kalėdas leido vietos ir regionų valdžios institucijoms imtis „plačių ir visapusiškų priemonių“, reaguojant į įsibėgėjusį koronaviruso omikron atmainos plitimą.

Šalyje buvo įvesti tokie suvaržymai kaip renginių dalyvių skaičiaus mažinimas, nuotolinis švietimas studentams, restoranų paslaugų ribojimas ir rizikingų erdvių uždarymas. Be to, maitinimo įstaigoms ir renginių organizatoriams buvo leista reikalauti skiepų paso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirminas

Kirminas portretas
Kada kas vyko dabar po biški rašyti pradėjo.Bet dugnas tai Kanados ir Australijos viriausybės jos net getus įsteigusios bet tyla.Na gerai Australija jie ir yra izoliuoti jai iš savo šalies dro gulagą ir žmonės jėga jame patalpina jų reikalas,bet demokratinė europa tai totalus melas jokios demokratijos pinigai valdo.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai šaunuoliai ir visi mato,kad tai pasaulynė žmonių naikinimas.

Hhg

Hhg portretas
Pagarba žmonėms, kurių dar neužzombino amerikosinė propaganda.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių