Pereiti į pagrindinį turinį

F-1 bosas B. Ecclestone po jo teismo proceso nutraukimo giria kapitalizmą

2014-08-06 14:32
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

„Formulės-1“ magnatas Bernie Ecclestone'as (Bernis Eklstonas) trečiadienį atmetė kritiką dėl susitarimo su prokurorais sumokėti 100 mln. JAV dolerių mainais į jo teismo proceso dėl kyšininkavimo nutraukimą ir gyrė kapitalistinę sistemą.

Praėjus dienai po to, kai Miunchene buvo nutrauktas prieš jį pradėtas teismo procesas, britų milijardierius interviu vokiečių žiniasklaidai sakė, jog negali „suprasti“, kodėl žmonės sako, kad jis nusipirko bylos nutraukimą.

„Man tai panašu į tai, tarsi teisėjai, jų nuomone, iš tiesų neturėjo kito pasirinkimo“, - sakė 83 metų F-1 bosas dienraščiui „Bild“ savo komentaruose, kurie buvo publikuoti vokiškai.

B.Ecclestone'as taip pat išreiškė apgailestavimą dėl didžiulės sumos, kurią pagal teismo palaimintą susitarimą su prokuratūra jis sutiko sumokėti, kad būtų nutrauktas prieš keturis mėnesius pradėtas teismo procesas.

„Žinoma, kiek apmaudu mokėti tiek daug pinigų. Tačiau būtų dar apmaudžiau jų neturėtų“, - sakė jis.

„Tiesą sakant, manau, kad ši kapitalistinė sistema yra gera“, - sakė B.Ecclestone'as, Londone duodamas interviu dienraščiui „Bild“ praėjus kelioms valandoms po to, kai Miuncheno teismas uždegė žalią šviesą jo susitarimui su prokurorais.

100 mln. dolerių mokestis, kaip pranešama, yra didžiausia suma pagal tokio pobūdžio susitarimą per visą Vokietijos baudžiamosios teisės istoriją.

B. Ecclestone'as buvo kaltinamas 2006 ir 2007 metais davęs 44 mln. dolerių kyšį Bavarijos žemės banko „BayernLB“ valdytojui už pagalbą išsaugant savo rankose F-1 vairą. B. Ecclestone'as F-1 vadovu yra jau keturis dešimtmečius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų