„Facebook“ vadovas atskleidė socialinio tinklo ateities viziją

  • Teksto dydis:

„Facebook“ siekia nebebūti „skaitmenine miesto aikšte“, kad galėtų patenkinti augančius saugaus, mažesnio masto privataus susirašinėjimo poreikius, trečiadienį pareiškė socialinį tinklą valdančios bendrovės vadovas ir vienas iš įkūrėjų Markas Zuckerbergas (Markas Zakerbergas).

Jis tai sakė pristatydamas plačią didžiausio pasaulyje socialinio tinklo transformacijos viziją. 

M. Zuckerbergo pareiškimas rodo strateginį feisbuko krypties pasikeitimą, šiam socialiniam tinklui siekiant išbristi iš užsitęsusios krizės dėl privatumo ir duomenų apsaugos, kurią išprovokavo į viešumą iškilę faktai, kad jis netinkamai tvarkė milijonų vartotojų asmeninius duomenis.   

„Manau, komunikacijai ateityje vis labiau bus naudojamos privačios, koduotos paslaugos, kad žmonės būtų tikri, jog gali saugiai kalbėtis tarpusavyje, o jų susirašinėjimas ir turinys neliks amžiams“, – rašė M. Zuckerbergas savo feisbuko paskyroje. 

„Viliuosi, kad su mūsų pagalba tokia ateitis ateis“, – pridūrė jis.

M. Zuckerbergas sakė matąs svarbų feisbuko krypties pasikeitimą po 15 metų, per kuriuos šis tinklas padėjo sukurti „miesto aikštės skaitmeninį atitikmenį“.   

Tuo tarpu dabartinėmis sąlygomis, anot bendrovės vadovo, „žmonės vis labiau nori bendrauti privačiai skaitmeniniame svetainės atitikmenyje“. 

Feisbukas tapo didžiausia pasaulyje interneto platforma, turinčia apie 2,3 mlrd. aktyvių vartotojų. Tačiau tinklas sulaukė griežtos kritikos, kad nesugeba užkirsti kelio melagingos informacijos skleidimui ir pažaboti manipuliacijų. Jis taip pat kritikuojamas už tai, kad surinko milžinišką kiekį privačios informacijos, kuri gali būti naudojama tikslinei reklamai.   

Virtinė į viešumą iškilusių faktų apie netinkamą asmeninės informacijos tvarkymą privertė bendrovę peržiūrėti visas savo operacijas, o M. Zuckerbergas žadėjo užtikrinti veiksmingesnę duomenų apsaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man nepatiko

Man nepatiko portretas
Viskas eina link to, kad jeigu atsiminsime, kad el.policija turi priėjimą prie visų FB duomenų ir FB naudotojų, tai be vargo bus galima aiškiai ir konkrčiai sugaudyti kas ką ir kaip sakys, kur ką žadės veikti ir kaip kas gyvena. Žinoti kas turi kritinį mastymą o kas gyvena kaip bulvė..O nuo šitos gairės jau visai čia pat ir konkretus eilinių Homo sapiens'ų gyvenimo reguliavimas taip, kaip ,,kaikam" reikia. Korporacijos ir oligarxai tikrai bus patenkinti diegdami reikiamas programas visuomeninei žaliavai doroti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių