Pereiti į pagrindinį turinį

FIFA prezidentas siejamas su 100 mln. dolerių kyšininkavimo byla

2015-12-07 08:52
BNS inf.
Steppas Blatteris
Steppas Blatteris / Scanpix nuotr.

JAV pareigūnai tiria duomenis, rodančius, kad nušalintasis Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidentas Seppas Blatteris (Zepas Blateris) žinojo, jog kai kuriems buvusiems šios organizacijos nariams buvo sumokėta apie 100 mln. dolerių (92 mln. eurų) kyšių, sekmadienį pranešė Britanijos nacionalinis transliuotojas BBC.

BBC atliktas tyrimas rodo, kad sporto reklamos bendrovė ISL sumokėjo iš viso 100 mln. dolerių pareigūnams, tarp jų buvusiam FIFA prezidentui Joao Havelange'ui (Žuaunui Avelanžui) ir buvusiam FIFA vykdomajam direktoriui Ricardo Teixeirai (Rikardui Teišeirai).

Mainais bendrovei buvo suteiktos televizijos transliacijų ir reklamos teisės praeito amžiaus 10-ame dešimtmetyje, sakoma BBC pranešime.

S.Blatteris iki šiol tvirtino nieko nežinojęs apie tuos mokėjimus, bet BBC nurodė susipažinusi su vienu laišku, kurį gavo JAV Federalinis tyrimų biuras, keliantį abejonių dėl FIFA vadovo pareiškimų.

Tas laiškas, kuriame kalbama apie ISL mokėjimus, esą buvo parašytas J.Havelange'o, kuris pažymi, kad S.Blatteris „viską žinojo apie visą veiklą“ ir kad jis buvo „visada informuojamas“.

S.Blatteris buvo J.Havelange'o pirmasis pavaduotojas, o 1998 metais perėmė iš jo FIFA prezidento postą.

BBC nurodė, kad S.Blatteris atsisakė komentuoti šiuos pareiškimus.

S.Blatteris spalį buvo nušalintas nuo pareigų 90 dienų FIFA etikos komiteto sprendimu ir turėtų palikti tą postą vasarį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų