Filipinų prezidentas apie JAV ambasadorių: jis – gėjus ir kalės vaikas

  • Teksto dydis:

Karingo būdo Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte (Rodrigas Dutertė) savo spalvingais pareiškimais įžiebė naują diplomatinį skandalą, kai išvadino JAV ambasadorių gėjumi, o Vašingtonas iškvietė šios šalies pasiuntinį ir įteikė jam protesto notą.

Savo naujausioje tiradoje vietine tagalogų kalba R. Duterte pavartojo homofobiškų epitetų, reikšdamas nepasitenkinimą JAV ambasadoriumi Philipu Goldbergu (Filipu Goldbergu).

„Kaip žinot, kovoju su (JAV) ambasadoriumi. Jis yra ambasadorius gėjus, kalės vaikas. Jis mane užkniso“, – prezidentas tūžo penktadienį kalbėdamas per televiziją.

71 metų Ph. Duterte gegužę triuškinamai laimėjo rinkimus, surengęs kontroversišką kampaniją. Per susitikimus su rinkėjais jis nevengdavo keiksmažodžių ir parodė nepagarbą įvairiems veikėjams – pradedant jo politiniais varžovais, baigiant popiežiumi.

Jo konfliktas su Ph. Goldbergu įsiplieskė per rinkimų kampaniją, kai R. Duterte pareiškė, kad jis norėjo „išprievartauti“ australę misionierę, 1989 metais išžagintą ir nužudytą per riaušes kalėjime Davao mieste. R. Duterte du dešimtmečius buvo šio miesto meras.

Ph. Goldbergas ir Australijos ambasadorius griežtai kritikavo šiuos kandidato pareiškimus.

„Jis kišosi į rinkimus, pasisakydamas tai vienur, tai kitur. Jam nederėjo taip elgtis“, – penktadienį piktinosi R. Duterte.

JAV valstybės departamentas nurodė, kad Filipinų reikalų patikėtinis Patrickas Chuasoto (Patrikas Čuasotas) pirmadienį buvo iškviestas pasiaiškinti dėl R. Duterte komentarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na...

na... portretas
tai negi,būdamas prezidentu,iš piršto išlaužė?Normaliems vyrams iškrypėliai kelia susierzinimą,ir gali leptelėti.Kokia dar čia nota?

PIZUTE

PIZUTE portretas
Nemegstu iskrypeliu pyd....ų,feeeeeeeeeeeee

na nors vienas ZMOGUS

na  nors  vienas  ZMOGUS portretas
pavadino tikru vardu jankiu pareigunus.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių