G. Thunberg: klimato aktyvistų reikalavimai Davose buvo visiškai ignoruojami

Paauglė klimato aktyvistė Greta Thunberg pareiškė, kad raginimai verslo elitui Davose nedelsiant nutraukti investicijas į iškastinį kurą buvo ignoruojami.

„Turėjome kelis reikalavimus (prieš Pasaulio ekonomikos forumą). Žinoma, šie reikalavimai buvo visiškai ignoruojami. Nieko kito ir nesitikėjome“, – paskutinę konferencijos dieną Šveicarijos slidinėjimo kurorte žurnalistams sakė G. Thunberg.

G. Thunberg buvo pačiame 50-ojo Davoso forumo dėmesio centre, ji sulaukė ir JAV iždo sekretoriaus Steveno Mnuchino replikos. Politikas pareiškė, kad paauglė turėtų „eiti studijuoti ekonomiką“.

Paklausta apie S. Mnuchino komentarus, jaunoji švedė nepasimetė: „Žinoma, tai neturi jokios įtakos. Mus taip kritikuoja nuolat.“

„Jei mums tai rūpėtų, negalėtume daryti to, ką darome. Mes patys save iškeliame į dėmesio centrą“, – sakė G. Thunberg.

S. Mnuchino ir G. Thunberg ginčas atskleidė Davose kilusią įtampą dėl klimato kaitos. Forume pasaulio valstybių ir didžiulių įmonių vadovai sulaukė spaudimo nedelsiant imtis veiksmų dėl visuotinio atšilimo.

Paklaustas apie G. Thunberg reikalavimą nedelsiant nutraukti investicijas į iškastinį kurą, S. Mnuchinas ketvirtadienį pareiškė: „Ar ji vyriausioji ekonomistė? Kas ji? Nesuprantu.“ Kiek vėliau jis pridūrė, neva tai buvo pokštas.

„Kai ji nueis į koledžą ir studijuos ekonomiką, tada galės sugrįžti ir tai mums paaiškinti“, – sakė JAV iždo sekretorius.

Savo ruožtu antradienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas sukritikavo „pražūties pranašus“, kurie prognozuoja klimato apokalipsę.

Šių metų Davoso forume aršūs priešai D. Trumpas ir G. Thunberg nesusitiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Tai, kad ji su Dauno Sindromu.

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
kažkoks nesveikas vaikas.Kur vaikų teisės,kad vaikas nesimoko,o kažkas biznį daro.

Anonimas

Anonimas portretas
Klimatas keitėsi ir keisis nėra ko čia bizniuka iš to varyti
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių