Pereiti į pagrindinį turinį

Galimai apnuodytas Rusijos opozicijos lyderis A. Navalnas atvežtas į kliniką Berlyne

2020-08-22 09:08

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas šeštadienį buvo atvežtas į Berlyne esančią ligoninę „Charite“ po skubios evakuacijos lėktuvu iš Sibiro miesto Tomsko, kur jis buvo hospitalizuotas dėl įtariamo apnuodijimo, per tiesioginę vaizdo transliaciją savo tinklalapyje parodė dienraštis „Bild“.

44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas A. Navalnas, vienas įnirtingiausių prezidento Vladimiro Putino kritikų, ketvirtadienį netikėtai pasijuto blogai ir prarado sąmonę lėktuve, skridusiame iš Tomsko miesto į Maskvą. Laineris buvo priverstas skubiai nusileisti Omske.

A. Navalno padėjėjai sakė maną, kad jis buvo apnuodytas, galbūt kai oro uoste išgėrė puodelį arbatos. Vis dėlto Rusijos gydytojai sakė, kad tyrimai jokių apnuodijimo požymių neatskleidė.

Omske jį gydę medikai iš pradžių nesutiko leisti A. Navalnui išvykti, bet vėliau pakeitė nuomonę, šeimos nariams ir padėjėjams reikalaujant, kad jį būtų leisti išgabenti į Vokietiją.

Medicininis lėktuvas į Omską atskrido penktadienio rytą, bet Rusijos gydytojai iš pradžių tvirtino, kad A. Navalno būklė pernelyg „nestabili“, kad jį būtų galima transportuoti.

Penktadienį vakare gydytojai pranešė sutikę leisti jį perkelti, Vokietijos gydytojams apžiūrėjus pacientą ir nevyriausybiniam fondui „Cinema for Peace“ („Kinas už taiką“) paskelbus, kad jie „nori ir gali“ išskraidinti A. Navalną į Berlyną.

Anksčiau šeštadienį buvo pranešta, kad A. Navalną skraidinantis lėktuvas sėkmingai nusileido Tėgelio oro uoste, o opozicionieriaus sveikatos būklė esanti „stabili“.

„Cinema for Peace“ vadovas Jaka Biziljis (Jaka Bizilis) sakė, kad „artimiausiomis dienomis, kada apie jo [A. Navalno] būklę taps žinoma daugiau, šeima padarys pareiškimą“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų