Gambija gedi Viduržemio jūroje nuskendusio populiaraus imtynininko

  • Teksto dydis:

Gambijos sporto bendruomenė gedi populiaraus jauno imtynininko, kuris, bandydamas pasiekti Italiją, nuskendo Viduržemio jūroje, o neseniai panašiomis aplinkybėmis žuvo viena moterų futbolo žvaigždė.

22 metų Ali Mbengu žuvo praėjusį penktadienį, kai apsivertė jo laivas, naujienų agentūrai AFP sakė jo treneris Patehas Nyingas (Patehas Njingas), o šalies imtynių federacija maldavo jaunų žmonių gerai pagalvoti prieš ryžtantis tokiai rizikingai kelionei.

Imtynių sportas yra itin populiarus Gambijoje ir kaimyniniame Senegale, kur varžybas, kupinas tradicinių ritualų, stebi šimtai žiūrovų.

Treneris P.Nyingas smulkiai papasakojo, kaip imtynininkas, dar žinomas pravarde Mille Franc (Tūkstantis frankų) 2014 metais išvyko į Libiją. Daugelis migrantų įstringa šioje ne itin stabilioje Afrikos valstybėje, kur dirba, norėdami išmokėti savo skolas ir galiausiai išplaukti.

„Jis planavo pasiekti Italiją laivu“, – sakė P.Nyingas.

„Vienas iš išgyvenusiųjų paskambino jo broliui ir pranešė apie nelaimę. Tas žmogus pasakė žuvusiojo broliui, kad, atviroje jūroje apsivertus laivui, gyvi liko tik 10 žmonių“.

Teigiama, kad A.Mbengu pradėjo savo karjerą 2012 metų pradžioje ir treniravosi pas P.Nyingą Gambijos sostinės Bandžulio priemiestyje esančiame klube „Serrekunda Gome Saboppa“.

Gambijos imtynių federacijos atstovas Matarras Saine'as (Mataras Seinas) išreiškė visos imtynių bendruomenės širdgėlą.

„Jis buvo vienas labiausiai disciplinuotų imtynininkų šalyje ir tikrai buvo atsidavęs sportui“, – trečiadienio vakarą AFP sakė M.Saine'as.

Kai kurie geriausi šalies imtynininkai įsikūrė Europoje, palaikiais laivais iš Libijos atplaukę į Italiją.

Tačiau M.Saine'as sakė ne tik tai, kad kelionė tokiu laivu yra pavojinga, bet ir kad Gambijai reikia, jog geriausi ir šviesiausi gyventojai liktų šalyje.

„Mes atkalbinėjame jaunimą, ypač imtynininkus, leistis į tokią pavojingą kelionę. Ji atima gyvybes mūsų sportininkų ir sportininkių, kurie gali teigiamai prisidėti prie mūsų šalies vystymosi“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių