Indijos Kongreso partijos lyderių Ghandi prašymo atsistatydinti partija nepatenkino

Indijos Kongreso partijos lyderiai Ghandi pasisiūlė atsistatydinti, bet partija jų prašymo nepatenkino

Indijos rinkimuose pralaimėjimą patyrusios Kongreso partijos lyderiai Rahulas ir Sonia Gandhi (Gandžiai) pirmadienį pasisiūlė atsistatydinti iš užimamų pareigų, bet jų kolegos atsisakė patenkinti tokį prašymą.

„Sonia ir Rahulas pateikė atsistatydinimo prašymą, bet Kongreso darbo komitetas jį atmetė“, – pareiškė vienas partijos lyderių iš šiaurinės Pandžabo valstijos Amrindehas Singhas.

Gandhi šeima po pralaimėjimo Indijos rinkimuose stos prieš demoralizuotą partiją

Indijos valdančioji Kongreso partija pirmadienį turi susirinkti Delyje įvertinti patirto pažeminimo rinkimuose, o jos lyderiai Sonia ir Rahulas Gandhi (Sonia ir Rahulas Gandžiai) patiria beprecedentį spaudimą dėl nesėkmingos kampanijos taktikos.

Kongresas praėjusią savaitę patyrė didžiausią per visą istoriją pralaimėjimą – gavo tik 44 vietas 543 vietų parlamente, o hinduistų nacionalistų partija „Bharatiya Janata“ (BJP) tuo tarpu iškilo į valdžią gavusi pirmą per 30 metų daugumą.

Indijos žiniasklaidoje pirmadienį ūžia gandai, kad garsioji Gandhi politinė dinastija pasiūlys savo atsistatydinimą, tačiau tai beveik neabejotinai atmestų kolegos.

67 metų Sonia Gandhi, trečios kadencijos iš eilės siekusio Kongreso prezidentė, rinkimų kampaniją patikėjo savo sūnui ir partijos viceprezidentui Rahului, kurio blankus pasirodymas neįtikino rinkėjų.

Vis garsiau buvo kalbama, kad įtakingos Kongreso figūros ragins skirti didesnį vaidmenį partijoje Rahulo jaunesniajai seseriai Priyankai (Prijankai), kuri į kampaniją įsitraukė jos pabaigoje ir kurios pasirodymas buvo įvertintas palankiau.

Kongreso generalinis sekretorius Shakeelas Ahmadas (Šakilas Ahmadas) AFP sakė, kad „jei jie pasiūlys atsistatydinti, visi mes galime pasekti jų pavyzdžiu“.

Kongresas Indiją valdė visą laiką, išskyrus 13 metų, nuo nepriklausomybės paskelbimo 1947-aisiais, o pastaruosius 10 metų – su kairiosios pakraipos koalicija.

Kongreso pralaimėjimas aiškinamas dideliu ekonomikos augimo sulėtėjimu, didėjančiomis maisto kainomis ir virtine korupcijos skandalų, taip pat tuo, kad Rahulą visapusiškai užgožė BJP lyderis Narendra Modi (Narendra Modis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių