Pereiti į pagrindinį turinį

Gatvėje užvirė karas

2010-08-23 23:59
Atomazga: po kelias valandas trukusių derybų nusikaltėliai suprato, kad bėgti nėra kur, ir pasidavė.
Atomazga: po kelias valandas trukusių derybų nusikaltėliai suprato, kad bėgti nėra kur, ir pasidavė. / AFP nuotr.

Prabangiame Rio de Žaneiro viešbutyje šeštadienį vyko įkaitų drama. Užpuolikai po susišaudymo su policija, per kurį žuvo žmogus, paėmė 35 įkaitus, bet jie vėliau buvo paleisti.

"Tai buvo karo zona"

Incidentas prasidėjo anksti rytą, kai patruliuodami policijos pareigūnai susidūrė su nusikaltėliais, kurie gerai apsiginklavę automobiliais ir motociklais važiavo didžiausio miesto lūšnyno Rosinjos link. Kilo susišaudymas, kuris iš gatvės persimetė į penkių žvaigždučių viešbučio "Intercontinental" vestibiulį.

"Dar niekada nemačiau tiek daug nusikaltėlių vienoje vietoje. Jie visi vilkėjo vienodus drabužius, panašius į uniformas, ir gatvėje šaudė į orą. Tai buvo karo zona", – naujienų agentūrai "Reuters" sakė liudininkas, kuris atrodė labai išsigandęs ir atsisakė nurodyti savo vardą.

Mėgėjo pateiktoje vaizdo medžiagoje, kuri buvo nufilmuota iš gretimų pastatų ir parodyta per vietos televiziją, matyti dešimtys gatve bėgančių ir šaukiančių žmonių. Kai kurie jų mosuoja ginklais ir šaudo.

Per kulkų krušą buvo sužeisti septyni žmonės ir žuvo viena moteris. Liudininkai sakė, kad ją lipančią iš taksi automobilio pakirto atsitiktinė kulka, bet policija vėliau paskelbė, jog moteris buvo gaujos narė.

Televizijos reportažuose buvo matyti tos moters kūnas, gulintis ant žemės prie minėto viešbučio ir uždengtas juodu audeklu.

Užspeisti virtuvėje

Kai kurie užpuolikai iš įvykio vietos paspruko, bet keliolika kitų įbėgo į viešbutį "Intercontinental", kur įkaitais paėmė 35 svečius ir viešbučio darbuotojus.

Mosuodami ginklais banditai užėmė registratūrą, o tada pabėgo į virtuvę, kaip pasakojo viešbučio vadybininkas Michelis Chertouhas.

"Tuo metu viešbutyje buvo maždaug 1550 žmonių – svečių ir darbuotojų", – sakė jis televizijai "Globonews". Maždaug 40 proc. svečių buvo užsieniečiai, tačiau nė vienas jų nenukentėjo.

Policijos atstovas Lima Castro teigė, kad palaikę įkaitus kelias valandas, užpuolikai nesipriešindami pasidavė, nes pamatė, kad nėra kur bėgti.

Policija pranešė, kad buvo suimti devyni įtariamieji.

Ruošiasi olimpiadai

Šis incidentas akcentavo saugumo iššūkius, su kuriais susiduria šis miestas, 2016 m. rengsiantis olimpines žaidynes.

"Deja, Rio de Žaneire veikia barbariškų polinkių narkotikų kontrabandininkai, ir kai jie susiduria su policija, dedasi tokie dalykai", – sakė Rio de Žaneiro valstijos Visuomenės saugumo departamento vadovas José Mariano Beltrame.

Rio de Žaneiro policija yra spaudžiama įvesti mieste tvarką, nes čia 2014 m. vyks dalis futbolo pasaulio čempionato rungtynių, o 2016 m. – vasaros olimpiada.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų