„Gazprom“ pateikė Ukrainai oficialų pasiūlymą dėl dujų tranzito nuo 2020-ųjų

  • Teksto dydis:

Rusijos koncernas „Gazprom“ pirmadienį pateikė Ukrainos valstybinei energetikos grupei „Naftogaz“ oficialų pasiūlymą dėl dujų tranzito nuo 2020 metų.

Dokumentą pasirašė „Gazprom“ valdybos pirmininkas Aleksejus Mileris.

„Gazprom“ siūlo „Naftogaz“ iki 2019-ųjų pabaigos galiosiančią tranzito sutartį pratęsti vieneriems metams arba pasirašyti naują sutartį, kuri galiotų vienerius metus.

„Gazprom“ pasiūlyme teigiama, kad būtina sąlyga esamos sutarties pratęsimui ar naujos sutarties pasirašymui – abipusių pretenzijų tarptautiniame arbitraže atsisakymas ir visų teisminių ginčų nutraukimas.

Pateiktos ir dar kelios sąlygos: Ukrainos antimonopolinio komiteto sprendimo, kuriuo „Gazprom“ buvo skirta bauda, atšaukimas, „Naftogaz“ kreipimosi į Europos Komisiją pradėti prieš „Gazprom“ nukreiptą tyrimą atsiėmimas.

„Gazprom“ taip pat pranešė laukiantis Ukrainos aiškios pozicijos dėl gamtinių dujų importo atnaujinimo tiesiogiai iš Rusijos nuo 2020-ųjų.

„Šio oficialaus pasiūlymo kopijos išsiųstos Ukrainos energetikos ir aplinkos apsaugos ministrui Oleksijui Orželui bei Europos Komisijos pirmininko pavaduotojui Marošui Šefčovičiui“, – teigiama „Gazprom“ pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių